Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Четири зачина из кухиње који РЕШАВАЈУ ДИЈАРЕЈУ након прве употребе

Уколико сте изгубили поверење у медицинске препарате, окрените се природи...

1632867026_Depositphotos_322765920_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Масна храна, зачињено месо и конзумирање прве зимнице у оброцима у комбинацији са брзом храном оптерећују организам доводећи до поремећаја рада црева, надимања, болова у стомаку, дијареје и затвора.  Ова храна осим што утиче директно на здравље, проблем које изазива директно утичу и на енергију и свакодневне активности које обављамо.

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Најчешће бивају погођени органи за варење, али и озбиљна обољења унутрашњих органа,  попут желуца, срца, жучне кесе, панкреаса. Први симптоми да нешто није у реду и да морамо променити начин исхране и избацити тешку храну је поремећај у раду црева.

Доносимо вам четири зачина из кухиње, који ће учинити да дијареја у потпуности нестане.

Цимет

Пола кашичице цимета у праху помешајте са шољом топлог млека, додајте мало меда, па промешајте и лагано попијте. Помоћи вам може и чај од цимета. Кувате га тако што кашичицу цимета у праху убаците у 250 милилитара кључале воде. Поклопите и оставите 15 минута. Процедите и пијете топло.

Прочитајте још: Миришите маслиново уље и без муке мршавите! (ЈЕЛОВНИК)

Коријандер

Семе коријандера изгњечите у авану. Једну кашику прелијте шољом кључале воде и држите на тихој ватри два-три минута, оставите да одстоји 15 минута па процедите. Пијте по четвртину чаше пре сваког оброка.

Пелин

Једну кашику сувог иситњеног пелина прелијте чашом кључале воде, кувајте десет минута па оставите да одстоји један сат. Потом процедите и пијте по кашику-две топлог одвара дневно (можете додати мед).

Прочитајте још: Дијета којом се губе килограми и спречавају НАДУТОСТи гасови (ЈЕЛОВНИК)

Ким

Ким подстиче рад желуца и делује умирујуће на црева. Карвон је главни састојак, и заслужан је што ким решава надутост и делује на цревне бактерије. Семе кима издробите и уситните, прелијте са 250 милилитара кључале воде и поклопите. Оставите да одстоји пар сати, а затим га незаслађеног попијте пре јела.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas