· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Četiri začina iz kuhinje koji REŠAVAJU DIJAREJU nakon prve upotrebe

Ukoliko ste izgubili poverenje u medicinske preparate, okrenite se prirodi...

1632867026_Depositphotos_322765920_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos

Masna hrana, začinjeno meso i konzumiranje prve zimnice u obrocima u kombinaciji sa brzom hranom opterećuju organizam dovodeći do poremećaja rada creva, nadimanja, bolova u stomaku, dijareje i zatvora.  Ova hrana osim što utiče direktno na zdravlje, problem koje izaziva direktno utiču i na energiju i svakodnevne aktivnosti koje obavljamo.

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Najčešće bivaju pogođeni organi za varenje, ali i ozbiljna oboljenja unutrašnjih organa,  poput želuca, srca, žučne kese, pankreasa. Prvi simptomi da nešto nije u redu i da moramo promeniti način ishrane i izbaciti tešku hranu je poremećaj u radu creva.

Donosimo vam četiri začina iz kuhinje, koji će učiniti da dijareja u potpunosti nestane.

Cimet

Pola kašičice cimeta u prahu pomešajte sa šoljom toplog mleka, dodajte malo meda, pa promešajte i lagano popijte. Pomoći vam može i čaj od cimeta. Kuvate ga tako što kašičicu cimeta u prahu ubacite u 250 mililitara ključale vode. Poklopite i ostavite 15 minuta. Procedite i pijete toplo.

Pročitajte još: Mirišite maslinovo ulje i bez muke mršavite! (JELOVNIK)

Korijander

Seme korijandera izgnječite u avanu. Jednu kašiku prelijte šoljom ključale vode i držite na tihoj vatri dva-tri minuta, ostavite da odstoji 15 minuta pa procedite. Pijte po četvrtinu čaše pre svakog obroka.

Pelin

Jednu kašiku suvog isitnjenog pelina prelijte čašom ključale vode, kuvajte deset minuta pa ostavite da odstoji jedan sat. Potom procedite i pijte po kašiku-dve toplog odvara dnevno (možete dodati med).

Pročitajte još: Dijeta kojom se gube kilogrami i sprečavaju NADUTOSTi gasovi (JELOVNIK)

Kim

Kim podstiče rad želuca i deluje umirujuće na creva. Karvon je glavni sastojak, i zaslužan je što kim rešava nadutost i deluje na crevne bakterije. Seme kima izdrobite i usitnite, prelijte sa 250 mililitara ključale vode i poklopite. Ostavite da odstoji par sati, a zatim ga nezaslađenog popijte pre jela.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.