Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВОЋЕ

КАЈСИЈА ДИЈЕТА: Поједите пре ручка један комад овог воћа и смршаћете!

Кајсија се гаји широм света, а узгајана је још у праисторијско време, јер доноси много користи за здравље.

1626171985_Depositphotos_12068704_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Уколико желите да сачувате срце и да избегнете срчана обољења, кајсија вам може помоћи и то захваљујући високом нивоу калијума који помаже рад срчаних мишића.

Прочитајте још: Најбоље освежење за тропске дане НИЈЕ вода, већ ЛУБЕНИЦА

Мало људи зна колико су кајсије добре. Свакодневним једењем кајсије, свежих или сувих, чистите организам од токсина и бактерија, а уједно ћете се заштитити од инфекције и побољшати имунитет. Док смо у могућности требамо их конзумирати у свежем стању, и појести појести бар две дневно. Плодове воћке пре јела треба темељно опрати.

Кајсија јача кости

Калцијум је потребан да би се кости развиле и остале здраве, а кајсија га садржи у великим количинама. Уз то, ово воће обилује и калијумом, без којег, ако га нема довољно, калцијум не може правилно да се апсорбује.

Одлична је за вид
Због високом нивоу А и Е витаминаблаготворна је за очи и вид, а пре свега је богата влакнима која се лако апсорбују.
Одлична је за кожу, успорава старење

Осим тога, комбинација витамина Ц, А и фитонутријената из кајсија гарантује савршено здраву кожу, а антиоксиданси из ове воћке успоравају и процес старења. Зато, док им је сезона, кајсије треба јести што чешће за јаче кости и здраву кожу.

Прочитајте још: Шоља МАЛИНА дневно и младост продужена за 10 година!

Кајсија је одлична за сунчање

Кајсија је извор витамина А, Е, Б и Ц, као и фосфора, калијума, калцијума, магнезијума. Садржи и бета каротен, што говори и њена наранџаста боја. Бета каротен из кајсије чува кожу, нарочито од опекотина, зато је пожељно јести кајсије уколико волите да се сунчате. То је уједно и разлог зашто многе креме за сунчање садрже управо бета каротен.

Кајсија је добра за дијету

Прочитајте још: Чаша сока од ПАРАДАЈЗА мења шаку лекова

Одлична је намирница за особе које спроводе дијеталну исхрану, а препорука стручњака је и да поједете једну кајсију и пре оброка, како би лакше сварили храну. Кајсија, за разлику од неких воћки, може и да засити, бар до наредног оброка, а не утиче на повећање килажу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas