Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕКАРИ САВЕТУЈУ

Комбинујете МЛЕКО и хељду? Ево зашто то више не смете КОНЗУМИРАТИ ЗАЈЕДНО

Ако сте мислили да је ово најукуснији и најздравији доручак, само делимично сте у праву.

1680556222_shutterstock_246964486-910x607.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

С једне стране, комбиновање хељде са млеком може бити корисно јер обезбеђује телу важне хранљиве материје. Хељда је цело зрно богато протеинима, влакнима, витаминима Б и минералима као што су магнезијум и фосфор. Млеко је, заузврат, добар извор протеина, калцијума, витамина Д и других хранљивих материја.

Поред тога, комбиновање хељде са млеком може помоћи телу да боље апсорбује протеине и друге хранљиве материје кроз синергистички ефекат.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

- Међутим, важно је запамтити да комбинација хељде са млеком може бити отежана за варење код особа са осетљивим цревима и може изазвати надимање, надимање. Ово посебно важи за оне који пате од интолеранције на лактозу или алергије на млечне производе - објашњава руска докторка Алена Паретскаија.

Постоји још једна нијанса: гвожђе садржано у хељди може отежати апсорпцију калцијума из млека.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Гвожђе и калцијум се заиста могу такмичити за места у цревима где се апсорбују. Међутим, истраживања сугеришу да ефекат конкуренције између гвожђа и калцијума можда није толико значајан као што се раније мислило. Дакле, генерално, комбинација хељде са млеком може бити корисна - ако се ово јело једе у разумним количинама.

Али оно што не треба јести хељду са млеком са шећером и путером – уместо здраве каше, добићете калоријску бомбу која ће као камен пасти у стомак и натерати да вам шећер у крви скочи.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas