Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Седам намирница које вам могу помоћи у ЧИШЋЕЊУ КРВНИХ СУДОВА: Требало би чешће да их конзумирате

Поведите рачуна о здрављу крвних судова на време

1682501893_shutterstock_335916848.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Холестерол проузрокује бројне проблеме у организму који умногоме могу да наруше наше здравље. Због брзог темпа живота, све је више младих људи који се суочавају са појавом масноће у крви, те је ситуација алармантна. Зато је врло важо да предузмете ствати које су до вас - водите рачуна шта уносите у ваше тело. Поједине намирнице вам могу пити сјајни савезници у чишћењу крвних судова, преуне су витамина и минерала, те имају разне позитивне ефекте.

1. Ланено семе

Алфа-линоленска киселина у семену лана лечи висок крвни притисак и упалу код зачепљених крвних судова. Омогућава нормалан проток кроз крви и правило распоређивање кисеоника и нутријената неопходних за нормално функционисање органа. Конзумирајте 2-4 кашике млевеног ланеног семена сваки дан, можете га додавати у овсену кашу, салату, чорбе или смути.

2. Морске алге

Пуне су минерала, протеина, каротеноида и антиоксиданаса. То је све што је нашем организму потрено да би одржао добру функцију целог тела. Алге помажу у снижавању крвног притиска и чешћењу крвних судова.

3. Ђумбир

Компоненте у ђумбиру позитивно утичу на крвоток и побољшавају циркулацију. Ђумбир има способност да смањи постојећи плак и да прекине његово даље таложење.

Кашику очишћеног и исецканог ђумбира сипајте у 2дл кипуће воде. Пустите чај да одстоји 5 минута и процедите га. Засладите медом. Пијте чај три пута дневно, након сваког оброка.

4. Парадајз

Ако желите здраво срце, када је сезона - једите парадајз. Ово воће богато је ликопеном, снажан је антиоксиданс. Најбоља ствар везана за парадајз је његова свестраност: можете га јести као салату, у супи или чорби, али и запечен у рерни са паприком и плавим патлиџаном.

5. Туна или лосос

Масноћа из плаве рибе садржи аминокиселине са невероватно корисним својствима. Реч је наравно о омега 3 масним киселинама, које помажу при балансирању нивоа холестерола и триглицерида у крви.

6. Хељда

Снижава притисак и спречава артериосклерозу. Успешно чисти крвне судове, па самим тим побољшава и циркулацију. Смањује ниво шећера у крви, а повећава ниво хемоглобина.

Кашику хељдиног брашна прелити са 180мл кефира добро промешати и оставити у фрижидер да преноћи. Поједите смесу ујутру, пола сата пре јела. Овакав третман примењујте наредних 14 дана.

7. Соја

Изофлавони, који су део његовог нутитивног састава, значајно смањују холестерол у крви и триглицерида.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas