· · Коментари: 0
МРШАВЉЕЊЕ

Дан на ХЕЉДИ - савршен начин да изгубите 2 КИЛОГРАМА и вратите добро расположење

Посни дан на хељди савршен је за детокс целог организма и једноставан губитак килограма

1666043146_buckwheat-g7818db1d4_640.jpg
Фото: Pixabay

На ранг листи најбољих дана поста за мршављење, дан поста на хељди заузима једно од "наградних" места. Хељда садржи доста корисних материја, попут магнезијума, бакра, гвожђа, калијума, јода, које не можете наћи ни у једној другој житарици. Поред тога, хељда је извор витамина Б и садржи трутин - супстанцу која је изузетно корисна за крвне судове и срце.

Прочитајте још: Замућен и нејасан вид може бити узрокован КАТАРАКТОМ: Уколико је имате, кап овог УЉА пред спавање вам може помоћи да је природно излечите

Још један вредан елемент у траговима у хељди је лизин, он је одговоран за апсорпцију калцијума у ​​​​телу. Посебност ове аминокиселине је у томе што организам не може сам да је производи, па је конзумација хељде практично ствар принципа. Поред тога, хељда је позната по високом садржају дијететских влакана, која су неопходна за побољшање варења, чишћење и враћање нормалног функционисања црева.

Витамини Б у хељди јачају отпорност организма на различите стресове, а такође побољшавају стање ноктију, коже и косе. Каша од хељде има низак гликемијски индекс, што олакшава утаживање глади, али не допуњује резерве масти.

Прочитајте још: ЧАЈ од ова 3 састојка ЧИНИ ЧУДА: Ојачаће имунитет, смириће упале и вратиће вам потребну енергију (РЕЦЕПТ)

Најчешћи тип дана детокса на хељди је његова комбинација са кефиром. Пошто такав рецепт има лаксативан ефекат, боље је провести посни дан у условима у којима не треба трчати на пословни састанак или говорити са бине. Дан поста на хељди даје један од најбољих резултата у смислу губитка тежине - до 2 изгубљена килограма дневно. 

Најбољи рецепт за детокс на хељди

Дан поста на хељди је пријатан изузетак од правила да је свака моно-исхрана, чак и једнодневна, увек страшна неравнотежа супстанци неопходних телу. У случају хељде, неравнотежа није тако страшна.

Главна карактеристика детокса на хељди је у начину припреме овог производа. Увече један део хељде прелијете са два дела кључале воде и оставите да набубри до јутра. За дијететску исхрану и посне дане на хељди погодна су само цела зрна.

Прочитајте још: Чему служи ВИТАМИН А? Овако утиче на кожу

Теоријски, можете јести хељде колико желите. Али пошто би требало да буде без соли, путера, млека, сосова и других зачина - будите мирни, мало је вероватно да ћете се много уклопити. Препоручљиво је јести по једну шољицу парене хељде свака 2-3 сата.

Хељда и кефир

Ноћ пре детокса прелијте 250 грама хељде са две шоље кључале воде, покријте поклопцем и оставите да преноћи посуду умотану у неколико пешкира или салвета. При томе, нема говора ни о каквим додацима житарицама. Ујутро, поделите добијену кашу на 4-5 порција и уживајте у редовним интервалима током дана, допуњујући хељду кефиром директно током оброка. Кефир не би требало да буде масан (не више од 1% масти).

Чак и додавање неколико чаша кефира у исхрану дана поста на хељди не значи да можете смањити потрошњу воде на овај дан! И даље би требало да пијете око 1,5-2 литре чисте негазиране воде дневно.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.