Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Чудотворни чајеви који ће сачувати ЗДРАВЉЕ ПРОСТАТЕ

Готово да не постоји мушкарац који једном у животу није имао неки проблем са простатом. Ризик од појаве се повећава старењем.

1646351617_man-g5a1c78b4e_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Простата је је мишићно-жлездани орган својствен јачем полу. Налази се у малој карлици, тј. код мокраћног канала, а испред дебелог црева. Изгледом подсећа на кестен. Због тога се популарно назива кестењача. Основна функција простате је производња семене течности.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Готово да не постоји мушкарац који једном у животу није имао неки проблем са простатом. Ризик од појаве се повећава старењем. Доносимо вам природне чајеве који се деценијама уназад конзмирају за чување простате и као додатак лечењу најтежих обољења овог органа.

отово да не постоји мушкарац који једном у животу није имао неки проблем са простатом

Чај од бруснице се показао као добар у лечењу болести уринарног тракта, а све више се показује као снажно средство у лечењу рака простате. За припрему лековитог чаја потребно је прелити са 250 милилитара вреле воде кесицу чаја од бруснице и сачекати десетак минута, потом извадити кесицу и пити чај топао или хладан највише 3 пута дневно. Одлично дејство може имати и увин чај, који се припрема на сличан начин као чај од бруснице.

Прочитајте још: Где би требало да поставимо полицу са књигама према ФЕНГ СХУИ правлима? Ево шта доноси негативну енергију

Чај од першуна може помоћи у борби против рака простате. Треба помешати 100 грама корена и 100 г семена першуна, па од те мешавине узети 2 кашичице које је потребно кувати са шољом воде 5 минута. Поклопити и оставити 1 сат да одстоји, па процедити и пити 2 до 3 пута у току дана или увече. Добро је комбиновати га са соком од целера.

Зелени чај препоручује се оболелима од рака простате. Гликопротеин који лучи простата један је од маркера за откривање рака простате

Чај од млечике се препоручује код готово свих обољења простате, а пије се и код рака простате. Ублажава симптоме попут пецкања и бола простате, а убрзава и опоравак након операције. Припрема се тако што се кашичица чаја прелије кључалом водом и остави да одстоји 5 минута, па се пије ујутру на празан стомак и увече пре вечере.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Зелени чај препоручује се оболелима од рака простате. Гликопротеин који лучи простата један је од маркера за откривање рака простате. Управо полифеноли из чаја снижавају гликопротеине и помажу излечење. И састојак епигалокатехин галат има антиканцерогено дејство. Чај се припрема тако што се кашичица чаја прелије са 250 милилитара кључале воде, након чега је потребно да се напитак поклопљен остави 10 минута. По истеку времена процедити и попити најмање једном дневно.

Прочитајте још: Био је врло дрзак и смео, а увек је држао до своје речи: Да ли знате ко је био српски Робин Худ?

Чај од мале млечике од давнина се спомиње као лек за простату. Показала се добра нарочито код тегоба са мокрењем узрокованим увећаном простатом, као и болова у бубрезима изазваних инфекцијама, упалама, бактеријама. У свом саставу има витамин В, каротен, ситостерол, флавоноиде. Једну кашику сушене врховице ставити у 250 милилитара воде, опарити и пустити да одстоји кратко време. Препорука је да се пије два пута дневно, ујутро и увече. Може се пити временски дуго, све док не осетите побољшање или и сам опоравак.

Прочитајте још: "Затруднела сам два пута у 5 дана - моја деца су рођена истог дана, али нису близанци"

Чај од семенки лубенице одличан су лек за борбу са раком простате. Семе лубенице је богато влакнима, која помажу у регулацији нормалног рада пробавног тракта, код разних упала и инфекција. Шаку свежих семенки од лубенице издробите у млину, па прелијте са 1 л воде, кувајте 10 минута, охладите и процедите. Пијте чај десет дана.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas