Oglas
· · Komentari: 0
LEK IZ PRIRODE

Čudotvorni čajevi koji će sačuvati ZDRAVLJE PROSTATE

Gotovo da ne postoji muškarac koji jednom u životu nije imao neki problem sa prostatom. Rizik od pojave se povećava starenjem.

1646351617_man-g5a1c78b4e_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Prostata je je mišićno-žlezdani organ svojstven jačem polu. Nalazi se u maloj karlici, tj. kod mokraćnog kanala, a ispred debelog creva. Izgledom podseća na kesten. Zbog toga se popularno naziva kestenjača. Osnovna funkcija prostate je proizvodnja semene tečnosti.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Gotovo da ne postoji muškarac koji jednom u životu nije imao neki problem sa prostatom. Rizik od pojave se povećava starenjem. Donosimo vam prirodne čajeve koji se decenijama unazad konzmiraju za čuvanje prostate i kao dodatak lečenju najtežih oboljenja ovog organa.

otovo da ne postoji muškarac koji jednom u životu nije imao neki problem sa prostatom

Čaj od brusnice se pokazao kao dobar u lečenju bolesti urinarnog trakta, a sve više se pokazuje kao snažno sredstvo u lečenju raka prostate. Za pripremu lekovitog čaja potrebno je preliti sa 250 mililitara vrele vode kesicu čaja od brusnice i sačekati desetak minuta, potom izvaditi kesicu i piti čaj topao ili hladan najviše 3 puta dnevno. Odlično dejstvo može imati i uvin čaj, koji se priprema na sličan način kao čaj od brusnice.

Pročitajte još: Gde bi trebalo da postavimo policu sa knjigama prema FENG SHUI pravlima? Evo šta donosi negativnu energiju

Čaj od peršuna može pomoći u borbi protiv raka prostate. Treba pomešati 100 grama korena i 100 g semena peršuna, pa od te mešavine uzeti 2 kašičice koje je potrebno kuvati sa šoljom vode 5 minuta. Poklopiti i ostaviti 1 sat da odstoji, pa procediti i piti 2 do 3 puta u toku dana ili uveče. Dobro je kombinovati ga sa sokom od celera.

Zeleni čaj preporučuje se obolelima od raka prostate. Glikoprotein koji luči prostata jedan je od markera za otkrivanje raka prostate

Čaj od mlečike se preporučuje kod gotovo svih oboljenja prostate, a pije se i kod raka prostate. Ublažava simptome poput peckanja i bola prostate, a ubrzava i oporavak nakon operacije. Priprema se tako što se kašičica čaja prelije ključalom vodom i ostavi da odstoji 5 minuta, pa se pije ujutru na prazan stomak i uveče pre večere.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Zeleni čaj preporučuje se obolelima od raka prostate. Glikoprotein koji luči prostata jedan je od markera za otkrivanje raka prostate. Upravo polifenoli iz čaja snižavaju glikoproteine i pomažu izlečenje. I sastojak epigalokatehin galat ima antikancerogeno dejstvo. Čaj se priprema tako što se kašičica čaja prelije sa 250 mililitara ključale vode, nakon čega je potrebno da se napitak poklopljen ostavi 10 minuta. Po isteku vremena procediti i popiti najmanje jednom dnevno.

Pročitajte još: Bio je vrlo drzak i smeo, a uvek je držao do svoje reči: Da li znate ko je bio srpski Robin Hud?

Čaj od male mlečike od davnina se spominje kao lek za prostatu. Pokazala se dobra naročito kod tegoba sa mokrenjem uzrokovanim uvećanom prostatom, kao i bolova u bubrezima izazvanih infekcijama, upalama, bakterijama. U svom sastavu ima vitamin V, karoten, sitosterol, flavonoide. Jednu kašiku sušene vrhovice staviti u 250 mililitara vode, opariti i pustiti da odstoji kratko vreme. Preporuka je da se pije dva puta dnevno, ujutro i uveče. Može se piti vremenski dugo, sve dok ne osetite poboljšanje ili i sam oporavak.

Pročitajte još: "Zatrudnela sam dva puta u 5 dana - moja deca su rođena istog dana, ali nisu blizanci"

Čaj od semenki lubenice odličan su lek za borbu sa rakom prostate. Seme lubenice je bogato vlaknima, koja pomažu u regulaciji normalnog rada probavnog trakta, kod raznih upala i infekcija. Šaku svežih semenki od lubenice izdrobite u mlinu, pa prelijte sa 1 l vode, kuvajte 10 minuta, ohladite i procedite. Pijte čaj deset dana.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas