Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
лек из природе

НАПРАВИТЕ САМИ УЉЕ ОД МАСЛАЧКА: Помаже код симптома многих тегоба (РЕЦЕПТ)

Уље од маслачка може помоћи код болова у зглобовима, ублажавању главобоља и још много тога

1648831071_dandelion-ge9b752214_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

О лековитим својствима маслачка се увелико зна, а сви делови овог цвета користе се у народној медицини. Сматра се да су листови маслачка сјајан избор за детоксикацију организма, од цветова који су, иначе, пуни антиоксиданата се прави мед. Корен маслачка поседује вишеструка лековита дејства - позитивно утиче на јачање имунитета, може смањити упалне процесе у организму и сматра се да значајно може допринети здрављу јетре.

Маслачак је, посебно, одличан извор витамина и минерала као што су:

  • Витамини А, Ц и К
  • Фолат
  • Калцијум
  • Калијум 

Прочитајте још: Зашто је добро ЈЕСТИ МАСЛАЧАК? Убаците пар листова у салату, јер је у питању изузетно БЛАГОТВОРНА биљка

Уље од ове чудесне биљке може да се користи као средство за ублажавање болова у зглобовима, укочености врата, главобоље, али и код отечених и болних дојки у ПМС-у. Осим код отечених дојки, може помоћи и код других тегоба које изазивају бол.

Уље од маслачка можете користити и за масажу, релаксацију или као антистрес терапију. Његово опуштајуће дејство може се појачати уз додатак лаванде,

Како направити уље од маслачка?

Потребно је:

  • хладно цеђено уље (бадемово/уље од авокада/кокосово/маслиново/уље од семенки грожђа - по изборзу)
  • цветови маслачка

Припрема:

  1. Од убраних цветова маслачка отклоните зелени део. Оставите само цветове.
  2. Спустите их на убрус или другу тканину да се осуше.
  3. Осушене цветове ставите у теглу па прелијте уљем по избору.
  4. Затворите теглу крпом или газон преко које ћете ставити гумицу за тегле.
  5. Најпожељније би било да ту теглу оставите на прозору, где има више сунца, да одстоји две недеље.
  6. Након две недеље процедите уље у стаклену боцу или теглу коју ћете чувати на тамном и хладном месту.

Бонус видео:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas