Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕВЕНТИВА

Победите КОРОНА ВИРУС традиционалним рецептима: Три најјача природна АНТИБИОТИКА

Превенција је кључ борбе против вирусних инфекција, посебно у време светске пандемије корона вируса.

1641743796_cornavirus-g7ba5f4916_640.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Јак имунитет је кључ борбе код сваког човека, а имунитет се најбоље може ојачати и ослонити на природне прапарате са антивирусним, антибактеријским и антигљивичним дејством. Они су ефикасни, а најбитнија је чињеница да немају никаква нежељена дејства, а делују као природни аспирин који ће спречити појаву вируса, а у блажим случајевима и убити вирусе у организму.

Прочитајте још: Њихов случај обишао планету: Близанци рођени у две различите године

Оригано

У народној медицини се прописује у терапији код болести дигестивног тракта, упалних процеса у усној шупљини, доњих дишних путева и гинеколошких поремећаја. Доприноси активној производњи леукоцита који штите од патогена и активира имунитет. Поред тога, оригано садржи аскорбинску киселину, калијум и калцијум, састојке неопходне телу.

Данас је општепознато да је уље дивљег оригана најјачи природни антибиотик и да се успјешно бори против више од 25 врста бактерија, а агресивно напада и гљивице и вирусе. Научници су доказали и да је уље дивљег оригана је 337 пута јачи антиоксиданс од зеленог чаја, 130 пута од лимуна, 30 пута од белог лука.

Прочитајте још: Фаталан, шармантан и невероватно паметан: Да ли знате ко је био први БЕОГРАДСКИ ПЛЕЈБОЈ - Завео је три најлепше Југословенке, па им сломио срце

Уље оригана има антибактеријско и антивирусно дејство. Четири пута је снажнији од боровница, дванаест пута јачи од поморанџи, док је од јабуке има чак 42 пута јача антиоксидативна својства. Уље дивљег оригана је сасвим сигурно једно од најефикаснијих природних антибиотика који познаје наука. Изузетно ефикасно елиминише патогене и то на потпуно безбедан и природан начин без обзира да ли су то вируси прехладе и грипа, гљивичне или бактеријске инфекције. Ово уље повећава отпороност организма и имунитет.

Чај има јака антибактеријска својства и даје одличне резултате у лијечењу проблема изазваних ешерихијом, стафилококама, салмонелом и гљивицом кандидом. Поред овога, показао се и као веома делотворан код желудачних, уринарних и цревних тегоба, нередовних менструација, поремећаја метаболизма, недостатка апетита, затим код екцема, болести дисајних органа, грчева у мишићима и реуме.

Еукалиптус

Оно је природни антисептик и антибиотик са дезодорансном функцијом. Истраживањима је показано и његово аналгетичко и антиинфламаторно дејство. Састав ове биљке укључује цинеол,  природну антисептичну супстанцу која има снажно антивирусно деловање. Лишц́е еукалиптуса користи се као противупално, аналгетско и имуномодулаторно средство. Успешно се користи за лечење отитиса, вирусних инфекција, болести црева, генитоуринарног и пробавног система.
Нарочито је важан еукалиптол, снажан антисептик. Уља еукалиптус имају и антиупална и антибактеријска својства, због чега и имају ширу лепезу ђеловања, а као лијек су их први открили Абориџини.

Данас је познато да еукалиптус помаже код грипе и прехладе. Осим што уништава бактерије, етерично уље подстиче излучивање слузи и чисти бронхије. У случају прехладе пожељно је да се прије спавања неколико капи уља сипа у овлаживач зрака па ће благотворно ђеловање трајати током ноћи.
Од листова еукалиптуса спремају се чај, тинктура или прах, који су препоручују код упала синуса, акутног и хроничног бронхитиса, упале грла, кашља. Уље овог дрвета освјежава мисли и прија чулима, па је погодно код исцрпљености и сталне изложености стресу.

Мајчина душица

Ова биљка је извор јединственог есенцијалног уља богатог тимолом, карвакролом и борнеолом. Има снажан утицај на упалу било којег порекла. Најчешће се прописује код јаког кашља, респираторних болести, бронхитиса, артритиса.

Мајчина душица, смирује упалне процесе, побољшава и регулише имунолошки одговор, одличан је детоксиканс, успешно умирује слузокожу гастроентеролошког система, одлично је против-вирусно и антибактеријско средство захваљујући великој количини етеричних уља у свом саставу.

Флавоноиди у мајчиној душици помажу код искашљавања, ублажавају упале и смањују бол. Компоненте из биљке стимулирају имунолошке процесе и побољшавају станични метаболизам. Мајчину душицу не би смеле узимати особе са компликацијама жучи, са акутним чиром на желуцу  као и особе слабог желуца и компликацијама на јетри.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas