Oglas
· · Komentari: 0
PREVENTIVA

Pobedite KORONA VIRUS tradicionalnim receptima: Tri najjača prirodna ANTIBIOTIKA

Prevencija je ključ borbe protiv virusnih infekcija, posebno u vreme svetske pandemije korona virusa.

1641743796_cornavirus-g7ba5f4916_640.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Jak imunitet je ključ borbe kod svakog čoveka, a imunitet se najbolje može ojačati i osloniti na prirodne praparate sa antivirusnim, antibakterijskim i antigljivičnim dejstvom. Oni su efikasni, a najbitnija je činjenica da nemaju nikakva neželjena dejstva, a deluju kao prirodni aspirin koji će sprečiti pojavu virusa, a u blažim slučajevima i ubiti viruse u organizmu.

Pročitajte još: NJihov slučaj obišao planetu: Blizanci rođeni u dve različite godine

Origano

U narodnoj medicini se propisuje u terapiji kod bolesti digestivnog trakta, upalnih procesa u usnoj šupljini, donjih dišnih puteva i ginekoloških poremećaja. Doprinosi aktivnoj proizvodnji leukocita koji štite od patogena i aktivira imunitet. Pored toga, origano sadrži askorbinsku kiselinu, kalijum i kalcijum, sastojke neophodne telu.

Danas je opštepoznato da je ulje divljeg origana najjači prirodni antibiotik i da se uspješno bori protiv više od 25 vrsta bakterija, a agresivno napada i gljivice i viruse. Naučnici su dokazali i da je ulje divljeg origana je 337 puta jači antioksidans od zelenog čaja, 130 puta od limuna, 30 puta od belog luka.

Pročitajte još: Fatalan, šarmantan i neverovatno pametan: Da li znate ko je bio prvi BEOGRADSKI PLEJBOJ - Zaveo je tri najlepše Jugoslovenke, pa im slomio srce

Ulje origana ima antibakterijsko i antivirusno dejstvo. Četiri puta je snažniji od borovnica, dvanaest puta jači od pomorandži, dok je od jabuke ima čak 42 puta jača antioksidativna svojstva. Ulje divljeg origana je sasvim sigurno jedno od najefikasnijih prirodnih antibiotika koji poznaje nauka. Izuzetno efikasno eliminiše patogene i to na potpuno bezbedan i prirodan način bez obzira da li su to virusi prehlade i gripa, gljivične ili bakterijske infekcije. Ovo ulje povećava otporonost organizma i imunitet.

Čaj ima jaka antibakterijska svojstva i daje odlične rezultate u liječenju problema izazvanih ešerihijom, stafilokokama, salmonelom i gljivicom kandidom. Pored ovoga, pokazao se i kao veoma delotvoran kod želudačnih, urinarnih i crevnih tegoba, neredovnih menstruacija, poremećaja metabolizma, nedostatka apetita, zatim kod ekcema, bolesti disajnih organa, grčeva u mišićima i reume.

Eukaliptus

Ono je prirodni antiseptik i antibiotik sa dezodoransnom funkcijom. Istraživanjima je pokazano i njegovo analgetičko i antiinflamatorno dejstvo. Sastav ove biljke uključuje cineol,  prirodnu antiseptičnu supstancu koja ima snažno antivirusno delovanje. Lišće eukaliptusa koristi se kao protivupalno, analgetsko i imunomodulatorno sredstvo. Uspešno se koristi za lečenje otitisa, virusnih infekcija, bolesti creva, genitourinarnog i probavnog sistema.
Naročito je važan eukaliptol, snažan antiseptik. Ulja eukaliptus imaju i antiupalna i antibakterijska svojstva, zbog čega i imaju širu lepezu djelovanja, a kao lijek su ih prvi otkrili Aboridžini.

Danas je poznato da eukaliptus pomaže kod gripe i prehlade. Osim što uništava bakterije, eterično ulje podstiče izlučivanje sluzi i čisti bronhije. U slučaju prehlade poželjno je da se prije spavanja nekoliko kapi ulja sipa u ovlaživač zraka pa će blagotvorno djelovanje trajati tokom noći.
Od listova eukaliptusa spremaju se čaj, tinktura ili prah, koji su preporučuju kod upala sinusa, akutnog i hroničnog bronhitisa, upale grla, kašlja. Ulje ovog drveta osvježava misli i prija čulima, pa je pogodno kod iscrpljenosti i stalne izloženosti stresu.

Majčina dušica

Ova biljka je izvor jedinstvenog esencijalnog ulja bogatog timolom, karvakrolom i borneolom. Ima snažan uticaj na upalu bilo kojeg porekla. Najčešće se propisuje kod jakog kašlja, respiratornih bolesti, bronhitisa, artritisa.

Majčina dušica, smiruje upalne procese, poboljšava i reguliše imunološki odgovor, odličan je detoksikans, uspešno umiruje sluzokožu gastroenterološkog sistema, odlično je protiv-virusno i antibakterijsko sredstvo zahvaljujući velikoj količini eteričnih ulja u svom sastavu.

Flavonoidi u majčinoj dušici pomažu kod iskašljavanja, ublažavaju upale i smanjuju bol. Komponente iz biljke stimuliraju imunološke procese i poboljšavaju stanični metabolizam. Majčinu dušicu ne bi smele uzimati osobe sa komplikacijama žuči, sa akutnim čirom na želucu  kao i osobe slabog želuca i komplikacijama na jetri.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas