Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Покушајте да ублажите главобољу на ПРИРОДАН НАЧИН: Ове намирнице вам могу помоћи у томе

Не морате одмах посезати за лековима

1684148599_shutterstock_626243477.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Људи који имају проблем са главобољама често најпре посегну за лековима, што је, наравно, потпуно погрешно.

Постоји низ потпуно природних "лекова", односно намирница које могу да помогну у уклањању главобоље. Ево о којим намирницама је реч.

Банане

Ако осећате да почиње напад мигрене, уместо прерађене хране попут слаткиша, боља идеја је да се окренете бананама. Њихова тајна је у томе што брзо пружају обиље енергије и садрже доста магнезијума, који делује благотворно код људи које мучи главобоља. Поред тога, чак 74 посто банане чини вода, па је она сјајна и за хидратацију организма.

Семенке

С обзиром на то да је мањак магнезијума један од најчешћих нутритивних изазивача, надокнада овог минерала је обавезна, а он се у огромној мери може пронаћи у чиа семенкама, семену бундеве и лана.

Биљни чајеви

Поред тога што што чај хидрира, ако пажљиво бирате биљку, можете да ублажите симптоме мигрене. Рецимо, нана је позната по олакшању притиска у пределу синуса, што је чест симптом синусне главобоље, а чај од нане ће помоћи и када се инхалира и када се пије.

Чоколада

Уколико вас глава боли јер смањујете или потпуно избацујете кафу, једите више чоколаде. Уз то, црна чоколада је богат извор магнезијума, преноси Аваз.

Печурке

У појединим случајевима, до главобоље долази код слабије апсорпције у цревима, при чему може да помогне витамин Б2. Њега највише има у печуркама, а затим у коштуњавом воћу и јајима, а он делује и као превенција главобоља повезаних са мигреном.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas