· · Коментари: 0
ПРИРОДА

Чувају здравље и КУЋНИ БУЏЕТ: Пет ароматичних биљака које свака кућа мора имати

Нега ароматичних биљака у дому постала је тренд свуда у свету

1615421687_biljke.jpg
Фото: Pixabay

Модерне кухиње не могу се замислити без најмање једне саксијице са ароматичним биљкама. Осим што уносе нову енергију у кухињу, они који их узгајају знају да су јако добре у за коришћење у храни и да сама брига око њих представља својеврсно задовољство.

Људи који имају врт у ком они сами раде, срећнији су и задовољнији...

Широм света познато је да вртларење има врло корисне учинке на здравље и укупно ментално стање човека. Наиме, научна истраживања  су показала да људи који имају врт у ком они сами раде, срећнији су и задовољнији, мање су депресивни па чак и живе дуже.

Прочитајте још: РУСКИ кардиолог Михајлович открива тајну дуговечности СРБИМА: Шест вежби за ЗДРАВУ КИЧМУ и у десетој деценији живота

Ако се људи правилно служе травама и биљем, могуће је да ће излечити одређене болести

Осим тога, ароматично биље има и лековита својства. Ако се људи правилно служе травама и биљем, могуће је да ће излечити одређене болести. Биље које се користи у кухињи има антиоксидантска својства. 

Топ 5 ароматичних биљака добрих за здравље

Прочитајте још: Рецепт за дуговечност руског хирурга ФЕДОРА УГЛОВА који је ОСВОЈИО ПЛАНЕТУ: Позитивне мисли, физички рад и – 100 чучњева

Поточарка је толико моћна зачинска биљка да се за њу говори да има антиканцерогена својства. Богата је гвожђем, калцијумом, витаминима А и Ц, фолном киселином, антиоксидансима и јодом.

Рузмарин је богат гвожђем, калцијумом и витамином Б6. Побољшава мождане функције и памћење. Наводно, чак и спречава срчане и мождане ударе.

Оригано се лако узгаја, а може се набавити и у облику капсула. Добар је за превенцију прехлада, грипе и боли опћенито. Врло је здрав.

Прочитајте још: ДЕКОРАЦИЈА ДОМА према ФЕНГ ШУИЈУ: Важно је да ово буде први корак

Мирођија много помаже у пробави, ублажава желудачане тегобе, надимање и болове у стомаку.

Матичњак је најпознатији по функцији одбијања комараца. Има антибактеријска својства и благотворно деловање кад се пије у облику чаја.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.