Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
енергија

Шест свакодневних начина да повећамо количину ендофрина и будемо срећнији

Хормон среће, ендорфини чини да се осећамо добро.

1629623294_308af4c4fcf2a5996b3503e9e1df6d38b9d6e219.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Хемикалије које природно производи нервни систем помажу нам у управљању болом и стресом и дословно стварају позитивна осећања. Али да ли сте знали да постоје мале ствари које можете да учините у свакодневном животу да бисте сами природно повећали или ослободили ендорфине?

Како повећати хормон среће?

Ендорфин помаже нашем телу да реагује на одговарајући начин када се суочи са болом и другим физичким стресом. Ово нам помаже да управљамо и смањимо анксиозност, депресију и друге проблеме са расположењем.

Прочитајте још: Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)

Постоји много малих корака које можете да предузмете сваки дан да појачате ендофрин.

Вежбање

Изненадни налет ендорфина ослобађа се током физичке активности. Ово краткотрајно, еуфорично стање догађа се након интензивних физичких вежби које узрокују да наше тело прође кроз бројне промене. Како вам дисање постаје све теже, пулс се убрзава и узрокује да срце јаче пумпа, чиме се крв доводи до мишића и мозга.

Смејање

Знамо сви за изреку "смех је најбољи лек". То је зато што смех заправо може да изазове ослобађање ендорфина. Пошто нам смех помаже да удишемо ваздух богат кисеоником, тренутно активирамо срце, плућа и мишиће, чиме стимулишемо производњу ендорфина, пише Реал Симпле.

Слушање музике

Да ли сте знали да вас музика буквално може учинити срећним? Креативне уметности повезане са музиком, попут певања или плеса такође могу да покрену ендорфин.

Прочитајте још: Избаците КАМЕН У БУБРЕГУ уз помоћ овог РЕЦЕПТА: Јефтина житарица решава проблем за 10 дана!

Мирис лаванде

Ароме етеричних уља користе се за разне потребе. Од ублажавања стреса до подстицања доброг сна. Једна од изненађујућих погодности мириса етеричних уља, посебно мириса лаванде, је његова способност да појача ендорфин.

Масажа

Масажа стимулише цело тело, повећавајући циркулацију крви, а самим тим и производњу ендорфина.

Једење тамне чоколаде

Тамна чоколада садржи посебна једињења која заправо изазивају мозак да ослобађа ендорфине и хемикалије да бисмо се осећали добро.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas