Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Три старомодне биљке за тешке ОПЕКОТИНЕ ОД СУНЦА: Умириће вашу кожу на природан начин

Када изгорите и када вас тело већ пече касно је да вратите време уназад и да спречите дужи боравак на сунцу. Сада је једино битно како да умирите болове и кожу што је пре могуће, а ми вам нудимо природна решења

1654792397_woman-g5676dc2fa_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Доступно је неколико медицинских спрејева за опекотине од сунца. Иако су ти производи често лаки за употребу, неки људи сматрају да су хемикалије јаке за вашу кожу. А може бити тренутака када не можете да дођете до продавнице у којој се налази производ који вам је потребан.

Прочитајте још: Замените канцерогене ДЕЗОДОРАНСЕ природним средством против знојења (РЕЦЕПТ)

Често је најбољи лек за опекотине од сунца старомодни лек направљен од уобичајених ствари које имате у кући.  Нема потребе да трошите новац на скупе третмане који лече опекотине од сунца. Мајка природа пружа многе природне методе за третирање ваше коже када је оштећена од сунца.

Овсена каша

Овсена каша може бити савршено зрно природе. Овсена каша је укусна као оброк, а такође може да умири кожу која је оштећена или иритирана.То је природан производ без хемикалија који се налази у сваком ормарићу за лекове или оставу. Пратите ове кораке да бисте лечили тешке опекотине од сунца овсеном кашом:

  • Овсене пахуљице кувајте према упутствима на паковању. Додајте мало више воде него што је назначено да добијете течну конзистенцију.
  • Пустите да се овсена каша потпуно охлади.
  • Обилно нанесите на оштећену кожу, пазећи да овсене пахуљице не трљате превише.
  • Оставите овсене пахуљице на кожи док се не постигне жељени ниво олакшања
  • Исперите хладном водом.
  • Поново наносите онолико често колико је потребно, немојте поново користити исту зоб.
     

Црни чај

Црни чај има много различитих употреба за кожу и тело. Савршен је за лечење натечених очију и богат је и пун антиоксиданата који одржавају здравље ваших ћелија. Студије су показале да црни чај може помоћи у лечењу коже оштећене УВ зрацима. За лечење иритиране и оштећене коже црним чајем:

  • Потопите неколико кесица црног чаја у хладну воду да се танини ослободе. Када вода потамни, вода са чајем и кесице су спремне.
  • Ставите хладне, влажне кесице чаја на опечену кожу на десет до двадесет минута. Такође можете натопити крпу у воду натопљену чајем и тапшати кожу опечену сунцем.
  • Црни чај ће вам помоћи да смањите топлоту, бол и пецкање ваше коже. Оставиће и топао сјај, који је много повољнији од поцрвенеле, иритиране коже.

Алое вера

Алое вера је вероватно најпознатији, старомодни лек за опекотине од сунца. Многи људи који живе у приморским заједницама узгајају алое веру да би умирили своју кожу током врелих летњих месеци. Алоја је сочна биљка и веома се лако узгаја, савршена је за сунчану прозорску даску или зен башту. И истраживања показују да је алое вера корисна за задржавање влаге. Да бисте лечили опекотине од сунца са алое вером:

  • Откините дебелу стабљику ваше биљке алое вере.
  • Отворите сочни лист и нанесите живу алоју директно на опечену кожу.
  • Ако немате на располагању живу биљку алоје, гел алое вере је доступан на већини полица у продавницама и апотекама. Узмите бочицу и оставите је у свом орману током целе године за лечење опекотина од сунца или суве коже.
 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas