Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ВАЖНИ САВЕТИ: Ево шта одмах треба да урадите ако изгорите и добијете опекотине

Савети за оне који претерају са сунчањем

1688824686_profimedia-0104563948.jpg
Фото: Профимедиа
Oglas

Било би добро да сунцу нисмо толико изложени да дођемо до опекотина, али уколико се десе, постоји неколико брзих решења

Лето је време када се највише сунчамо, па било да смо на мору, језеру, базену или у дворишту требало би да током овог периодиа посебно обратимо пажњу на кожу.

- Ниједна количина опекотина од сунца није добра. Многи људи сматрају да је у реду добити опекотине од сунца на почетку сезоне, јер ц́е то учинити вашу кожу јачом како бисте избегли даља оштец́ења од сунца или даље опекотине, а то заиста није истина - каже др Ида Оренго, председница дерматологије на Медицинском колеџу Бејлор у Тексасу, пише Хуфф Пост.

Опекотине које добијемо од сунца могу да буду озбиљне, иако некада тако не изгледа. Важно је да се заштитите од превише излагања ултраљубичастом зрачењу током целе године, а посебно током лета када је вец́а вероватноц́а да ц́ете време проводити напољу. Ипак, опекотине од сунца се грешком дешавају с времена на време, а ево шта дерматолози кажу да можемо да урадимо како бисмо убрзали процес њиховог нестајања.

Истуширајте се хладном водом

Према Оренгу, чести хладни тушеви су добар начин да се помогне са болом који прати опекотине од сунца. Такође помажу у смањењу упале и смањењу отока и пликова. Топла вода ће само погоршати ситуацију, а обратите пажњу на то да сапун буде благ или га немојте ни користити.

Користите нежну хидратантну крему

Алоја може бити од помоц́и, али обратите пажњу да користите ону крему од алоје која нема много других састојака.

Хладне облоге

Хладне облоге могу да делују умирујуц́е на иритирану кожу опечену сунцем. Да бисте то урадили, једноставно ставите влажан, хладан пешкир на опекотине од сунца.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas