Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пет начина како да ублажите опекотине од сунца: Задржите боју без љуштења и флека

Важно је правилно третирати опекотине како не би дошло до нежељених ефеката

1658055723_pexels-armin-rimoldi-5269654.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Дан на базену или плажи једино могу да покваре опекотине, посебно ако нам је то прво сунчање у години. Треба да знате да је крема са заштитним фактором обавезна, без обзира да ли имате тамнију или светлију боју коже.

Ако сте приметили опекотине на кожи, морате обратити пажњу да ли су теже или лакше. У суштини, разликујемо три степена оштећења:

  • 1. степен: кожа је упаљена, црвена и болна на додир
  • 2. степен: поред ових симптома, јављају се и пликови
  • 3. степен: најопаснија и најтежа врста опекотина; саветује се да се одмах обратите лекару. Поред упаљене и болне коже и пликова који покривају више од 20% коже, јављају се симптоми попут главобоље, високе температуре, грознице, дехидратације..

Прочитајте још: Трик са маслиновим уљем за ПРЕПЛАНУЛУ БОЈУ: На овај начин бронзани тен ће се одржати месецима

Како можете помоћи себи када изгорите на сунцу?

1. Хладите кожу

Чим приметите црвенило на кожи, потребно је да се склоните са директног сунца и покријете кожу. Препоручљиво је да одмах кренете да хладите кожу - ледом или алое вером. Такође, туширање хладном водом може помоћи у ублажавању упаљене коже и црвенила.

2. Хидратација

Након хлађења коже, нанесите хидратантну крему која садржи алое веру или препарат који садржи овсено млеко. Ради бољег ефекта, можете ове козметичке препарате пре наношења држати у фрижидеру једно време.

3. Пијте воде

Важно је да не заборавите или занемарите хидратацију изнутра. Потрудите се да попијете што више воде поготово ако имате пликове на кожи. Пликови одузимају воду кожи те је важно надоместити изгубљену течност.

4. Правилно третирање пликова

У случају нешто тежих опекотина формирају се пликови на кожи. Када се они створе, потребно је да их пустите да пукну и да течност истече. Како је кожа испод пликова веома осетљива и како су нерви изложени ваздуху, никако немојте чупати и скидати "кожицу". На тај начин оштетићете и здраву кожу, а постоји и већа могућност да вам остану ожиљци.

Прочитајте још: Трик за ЛАКИРАЊЕ НОКТИЈУ: Како да не умажете цео прст - потребан вам је само ОВАЈ ПРЕДМЕТ (ВИДЕО)

5. Покривајте кожу

Покривање коже природним материјалима попут памука или лана, убрзаће процес зарастања. Штитите кожу од директног сунца и топлог и сувог ваздуха.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas