Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
чај

Уобичајене навике које вашу дневну ШОЉУ ЧАЈА чине нездравом: Избегните их

Да ли волите тај мали, али значајни ритуал испијања чаја? Део дана када се психички одмарамо и покушавамо да заборавимо на дневне проблеме, а у исто време уживамо у свим бенефитима овог напитка.

1638345090_shutterstock_509001586.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Свака врста чаја чини нешто другачије за наше тело. Имају различите витамине и минерале, а неки чак имају и висок ниво антиоксиданата. Међутим, здравствене предности чаја могу да се неутралишу у зависности од тога како га конзумирате.

Прво што шољу чаја може да учини и не тако здравом је мешање превише шећера. Ово може да одузме чају природни лек и претвори га у слаткиш.

Препоручује се да пијемо чај без додавања шећера или уз минималне количине уколико баш морате.

Прочитајте још: Да ли ЧАЈ ОД КАМИЛИЦЕ заиста помаже да лакше заспимо? Вековима се сматра биљком која умирује организам

Међутим, шећер није једина ствар која чини ваш чај нездравим.

Неки се можда питају шта се дешава са нашим телом када пијемо чај сваки дан, а одговор је да вам дневна шоља чаја неће штетити. Уколико конзумирате превише чајева дневно, то постаје нездраво. Према Хеалтхлине-у, испијање превише чаја може да смањи то колико добро ваше тело апсорбује гвожђе, а такође може да повећа ваш укупни ниво стреса и анксиозности слично кафи и учини да имате проблема са спавањем ноћу. Неки од ових нежељених ефеката потичу од кофеина у чају, пише Тхе Лист.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas