Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗАШТИТА ЗДРАВЉА

Зауставите РАСТ ЋЕЛИЈА РАКА! Три намирнице са којим ћете бити сигурни

Храна богата састојцима који се сматрају посебно кориснима за наше здравље и спречавање развоја ћелија рака.

1602493544_klice-brokolija.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Супер намирнице односно храна богата посебним састојцима, који се сматрају посебно кориснима за наше здравље и добробити, може бити снажнија од рака тако што пречава развој ћелија рака у целом организму. Уведите ове намирнице у исхрану и помозите свом организму да уништи све нежељене ћелије у телу или спречите даљи раст  постојећих тумора.

Клице броколија

Ово је изузетно моћна намирница, која је богата антиоксидансима. Убија ћелије рака због необично високе количине сулфорафана које садржи у себи.

Прочитајте још: Идеалан за пушаче: Напитак који чисти плућа, а можете га САМИ НАПРАВИТИ

Исти састав налази се и у спанаћу, броколију, кељу, купусу и прокељу. Доктор Паул Талалеј, професор фармакологије и молекуларних знаности на Медицинском факултету Универзитета Џон Хопкинс, који је 25 година радио на истраживању састојака и ћелија у поврћу, главни је заговорник клица броколија. Његов истраживачки тим открио је да сулфорафан има способност  да ојача природну обрану тела од оксидативног стреса, упале и оштећења ДНК.

Степски бадем
Ова дрвенаста биљка у народу је позната и под именима оштрик или земни бадем. Расте на целом Средоземљу и већ је годинама популарна у свету. Има исту количину гвожђа као и црвено месо и изузетно је богата влакнима.

Прочитајте још: Ово воће ЧУВА ПЛУЋА више него иједна друга намирница

Какао

Као главни састојак чисте чоколаде пре него се претвори обрађени какао прах, врло је богат хранљивим састојцима и минералима. Какао је пун магнезијума, минералима који опуштају наше мишиће и ублажавају бол у телу.

Прочитајте још: Може ли 5 ШОЉА ЧАЈА дневно побољшати ваше ЗДЕАВЉЕ? Ми вам дајемо ОДГОВОР

Какао садржи полифенолне суспстанце које су врло корисне за наше здравље.  Показало се да какао има много потенцијалних антитуморских чинилаца због високог броја антиоксиданаса, чак 40 пута више од боровница. Има способност смањивања упале, смањује ризик од гојазности и побољшава кардиоваскуларну циркулацију.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas