Oglas
· · Komentari: 0
ZAŠTITA ZDRAVLJA

Zaustavite RAST ĆELIJA RAKA! Tri namirnice sa kojim ćete biti sigurni

Hrana bogata sastojcima koji se smatraju posebno korisnima za naše zdravlje i sprečavanje razvoja ćelija raka.

1602493544_klice-brokolija.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Super namirnice odnosno hrana bogata posebnim sastojcima, koji se smatraju posebno korisnima za naše zdravlje i dobrobiti, može biti snažnija od raka tako što prečava razvoj ćelija raka u celom organizmu. Uvedite ove namirnice u ishranu i pomozite svom organizmu da uništi sve neželjene ćelije u telu ili sprečite dalji rast  postojećih tumora.

Klice brokolija

Ovo je izuzetno moćna namirnica, koja je bogata antioksidansima. Ubija ćelije raka zbog neobično visoke količine sulforafana koje sadrži u sebi.

Pročitajte još: Idealan za pušače: Napitak koji čisti pluća, a možete ga SAMI NAPRAVITI

Isti sastav nalazi se i u spanaću, brokoliju, kelju, kupusu i prokelju. Doktor Paul Talalej, profesor farmakologije i molekularnih znanosti na Medicinskom fakultetu Univerziteta Džon Hopkins, koji je 25 godina radio na istraživanju sastojaka i ćelija u povrću, glavni je zagovornik klica brokolija. NJegov istraživački tim otkrio je da sulforafan ima sposobnost  da ojača prirodnu obranu tela od oksidativnog stresa, upale i oštećenja DNK.

Stepski badem
Ova drvenasta biljka u narodu je poznata i pod imenima oštrik ili zemni badem. Raste na celom Sredozemlju i već je godinama popularna u svetu. Ima istu količinu gvožđa kao i crveno meso i izuzetno je bogata vlaknima.

Pročitajte još: Ovo voće ČUVA PLUĆA više nego ijedna druga namirnica

Kakao

Kao glavni sastojak čiste čokolade pre nego se pretvori obrađeni kakao prah, vrlo je bogat hranljivim sastojcima i mineralima. Kakao je pun magnezijuma, mineralima koji opuštaju naše mišiće i ublažavaju bol u telu.

Pročitajte još: Može li 5 ŠOLJA ČAJA dnevno poboljšati vaše ZDEAVLJE? Mi vam dajemo ODGOVOR

Kakao sadrži polifenolne suspstance koje su vrlo korisne za naše zdravlje.  Pokazalo se da kakao ima mnogo potencijalnih antitumorskih činilaca zbog visokog broja antioksidanasa, čak 40 puta više od borovnica. Ima sposobnost smanjivanja upale, smanjuje rizik od gojaznosti i poboljšava kardiovaskularnu cirkulaciju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas