Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНИ МЕТОДИ ЛЕЧЕЊА

Међу лековитим РУСКИМ РЕЦЕПТИМА најпопуларнија је - СУПА ЗА МАМУРЛУК

У Русији се сматра најучинковитијим средством за мамурлук јер замењује изгубљене соли уносом алкохола претходне вечери

1598997421_mamurluk.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Иако је адстригена Сољанка , руска супу препуна је киселих краставаца, лимуна и меса као главних састојака и верује се да је идеална за мамурлук. 

Прочитајте још: Руски научници ОТКРИВАЈУ: Овај КОРОВ помаже у лечењу КОРОНЕ!

Како тврде Руси, ова укусна руска супа оживеће народну муку дан после бурне ноћи. 

Сољанка је идеалан избор супе због своје киселости, па није изненађење да се слани кисели купус и кисели краставчићи такође препоручују као лекови за умирење тела после ноћне алкохолне сеансе. Верује се да ова кисела храна нежно делује на систем за варење и надокнађује равнотежу течности и електролита.

Прочитајте још: ЕКСКЛУЗИВНО: Древни ЛЕК монаха са Свете Горе који "ДИЖЕ из МРТВИХ" (РЕЦЕПТ)

Сољанка је настала у Украјини у 17. веку и постала вољена од Руса. Ово је срдачна, густа супа са сланим месом, кобасицама, маслинама, каприма, киселинама, купусом, понекад шаргарепом и копером и павлаком за кување. Уз пратњу, наравно, хлеба од целог зрна.


Фото: Pixabay

Састојци за супу

Прочитајте још: Спречите појаву тешке болести: Ово је 5 чајева против КАНЦЕРА и свима су доступни

  • 400-500 грама печенице, кобасице или било ког другог меса
  • 4 главице црног лука
  • 4 паприке
  • 2 парадајза
  • 4 кашике концентрата парадајза
  • 5 киселих краставаца
  • коцка за супу, бели лук, ловоров лист, љуте папричице и кисела павлака

Припрема супе

На уљу пропржити лук, додати паприке, а затим парадајз. У посебном тигању пропржити остатке печенице или кобасице. Сипати у главну шерпу и додати концентровани парадајз. Мало упржити због ароме.

Прочитајте још: ПРЕДЛАЖЕМО рецепт за излетнике: Чорба од ЧИЧКА, кафа од МАСЛАЧКА, а намаз од ОВЕ биљке

Потом додати ситно исецкане краставце. Налити са литар до литар и по воде и ставити коцку за супу, ловоров лист, бели лук и папричице по жељи. По жељи додати и течност у коме су били краставци. Кувати око 20 минута.

Веома важно је да се сољанка припреми пар сати раније, а оптимално је увече. Послужити је са кашичицом киселе павлаке. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas