· · Коментари: 0
САМОИЗЛЕЧЕЊЕ

РУСКА АКУПРЕСУРА: Притисните палцем ОВЕ ТАЧКЕ на ДЛАНУ и престаће ГЛАВОБОЉА и још 5 болести

Када једном савладате основе акупресуре, помоћи ће вам да имате више енергије током дана и да сами уклоните најчешће здравствене тегобе.

1595334168_akupresura.jpg
Фото: Пиксабеј

Овај начин самосталног лечења показао се као веома ефикасан што је потврђено у пракси, али је њен значај потврдила и модерна медицина. За ову древну методу исцељења потребни су само прсти и мало труда.

Прочитајте још: Ово је једно од ОМИЉЕНИХ ЛЕТОВАЛИШТА СРБА! Масаже доступне свима НОН СТОП, а тест на корону НЕ ТРЕБА (ФОТО)
 
Прочитајте још: Где су пале КАПИ КРВИ, ту је никла... Волите песму КАЉИНКА, а не знате о чему пева и КОЛИКО је ЛЕКОВИТА

Прекомерно знојење

Акупресурна тачка која ублажава непријатно знојење налази се на спољној страни цеванице, тачно око пет центиметара изнад скочног зглоба. Помоћу кажипрста средњом јачином притискајте и лагано масирајте ову тачку не обухватајући ногу. Поступак треба редовно понављати док проблен не нестане.

Сваки бол има тачку Фото: Депозит

Хронични умор

Ако сте хронично уморни, можда ова метода може да вам помогне. Ухватите мали прст десне руке између кажипрста и палца леве руке.

Врхом палца притисните испод јагодице и оде умор!

Врхом палца јако притисните тачку на превоју испод јагодице. Процедуру понављајте један сат, или док проблем који вас мучи не нестане.

Страх и паника

Притиском на акупресурне тачке могу се зауставити напади панике и безразложног страха. Акупресура се изводи у седећем положају. Кажипрстом обе руке истовремено масирајте тачке на обе ноге са спољне стране колена. Масирајте овај део пет минута лаким притисцима.

Палчеви за главобољу
Палчевима притисните подручје иза слепоочнице, око један центиметар иза линије раста косе. Лагано кружите двадесетак пута уз дубоко дисање. Притиском на ове тачке се превентивно делује на главобољу.

Сметње при варењу

Између костију палца и кажипрста, с унутрашње стране длана, налази се подручје повезано са желуцем. Редовним третирањем ове тачаке решићете се свих желудачних тегоба, попут појачаног лучења киселине или спорог варења.

Прочитајте још: Седам ЧАРОБНИХ ЧАЈЕВА који могу да замене вештачку ХОРМОНСКУ ТЕРАПИЈУ

Напетост и ишијас

Тачка за масажу налази се на корену средњег ножног прста. Њеном активацијом побољшавамо рад ишијасног нерва који је често слабије прокрвљен, углавном због недостатка кретања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.