· · Коментари: 0
САВЕТ

АКНЕ, МИГРЕНА, ХЕРПЕС, ПЕРУТ су само неки од разлога због којих НЕ ТРЕБА ДА СПАВАТЕ СА МОКРОМ КОСОМ

Мокра коса може да изазове разне негативне последице по ваше здравље.

1627489893_portrait-5428275_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Сигурно вам се барем једном десило да сте отишли на спавање са мокром косом због тога што сте били преуморни да је осушите, или што сте се понадали да ћете ујутру имати лепу фризуру.

Нажалост, уместо лепе фризуре ујутру вас могу дочекати бројне непријатности, од којих су неке јако лоше за здравље.

Прочитајте још: Ако вам се коса мрси посебно током лета, пробајте "ОБРНУТО ПРАЊЕ"

Мигрена и болови у врату

Наиме, главобоља, бол у врату или пак мишићни спазам могу се добити уколико сте на спавање отишли са мокром косом.

У току ноћи температура тела расте, а због мокре главе температура тог дела тела ће падати, што ће ујутру изазвати главобољу.

С друге стране, болови у мишићима или врату ће се појавити уколико спавате на боку. Тада ће се једна страна лица хладити, док ће друга која је на јастуку бити топла. Такве осцилације у температури изазваће болове.

Алергије

Ако имате навику да спавате са мокром косом, знајте да повећавате шансе за развој алергија.

Јастук никада неће моћи адекватно да се осуши, а једне од најчешћих алергена су управо гриње, којима ће одговарати влажна средина.

Фото: Пиксабеј

Акне и херпес

Уколико вам је имунитет лош и склони сте прехлади, спавање са мокром косом сигурно ће допринети томе да се разболите, а уз прехладу можете зарадити и херпес, односно грозницу на усни.

Још једна непријатност која вас може сачекати ујутру ако сте заспали са мокром косом су акне.

Демодекс фоликулорум, гриња која и ствара неправилности на кожи, разнможава се у влажној средини, а мокра коса ће свакако томе допринети.

Фото: Пиксабеј

Перут

Спавање са мокром косом и те како утиче на перут. Топла јастучница у контакту са мокром косом не даје добре резултате јер гљивицама због којих се и перут ствара, одговара влажна и топла средина.

Уколико планирате да се отарасите перути, користите адекватне шампоне, и обавезно осушите косу феном пре спавања.

Лош квалитет косе

Мокра коса у комбинацији са мокром јастичницом доводи до чешћег ломљења и губитка сјаја длаке.

Поред тога, квалитет косе може знатно да се оштети, што може довести и до њеног опадања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.