· · Коментари: 0
ПИРСИНГ

ПИРСИНГ на овим деловима уха може помоћи да УБЛАЖИТЕ БОЛОВЕ

Све зависи од особе до особе - некима помогне, некима не.

1601629234_Depositphotos_15814837_s-2019.jpg
Фото: Депозит

Многи људи боре се са јаким мигренама, честом главобољом и неподношљивим менструалним боловима ни не слутећи да им једна оваква ствар може помоћи.

Пирсинг мајстор Бен Таубер из Њујорка приметио је да људи све чешће траже пирсинг на одређеним местима, јер су им акупунктуристи рекли да им то може помоћи да ублаже болове. 

Стручњак је испричао за медије да се бушењем одређених делова уха "погађају" одређене тачке које су одговорне за мигрене, неподношљив осећај глади и менструалне болове.

"Даитх" пирсинг је пирсинг који се буши у унутарњем делу уха и наводно је један од најболнијих, а требало би да помогне да се смање мигрене. Слушајући искуства својих муштерија, Бен тврди да ово заиста делује.

Прочитајте још: На све ове ствари утиче једна ЖВАКАЋА ГУМА

- Често ми људи долазе и траже да им пробушим овај део уха, а доста њих ми је јавило да им је заиста помогло са мигренама - истакао је Бен.

Фото: Депозит

Бушење унутарњег дела хрскавице, стручно названо "Тасх Роок" пирсинг требало би да смањи менструалне болове код жена.

Прочитајте још: Пазите шта једете док ПИЈЕТЕ ЛЕКОВЕ: Чоколаду заборавите, а не мешајте АНТИБИОТИКЕ и ЛИМУНАДУ

- Имао сам клијенткињу која ми је објаснила зашто жели пирсинг баш на овом месту - њен акупунктуриста јој је рекао да ће то смањити муке које има сваког месеца када стигну они дани - испричао је Бен и открио да је имао клијента који је тражио "Оутер Цонцх" пирсинг који му је смањио болове у доњем делу леђа, поправио пробаву и смањио нападаје глади.

Акупунктуриста Даниел Еллиот на ову тему рекао је: - Многи људи примете промену на боље са одређеним тегобама након акупунктуре, али све је то краткотрајно. Зато су у потрази за нечим што би их дуже решило болова и тегоба, а пирсинг је постао популарна метода. 

Прочитајте још: Професорка са Харварда тврди: "ОВО УЉЕ ЧИСТИ ЈЕ ОТРОВ, НАЂИТЕ ЗАМЕНУ!"

Док се неки слажу с овом теоријом и препоручују својим пацијентима, из Цлевеланд клинике кажу да пирсинг не може да буде лек нити решење за ове дијагнозе и тегобе.

- Нема клиничког истраживања које би то потврдило и мислимо да је реч о Плацебо ефекту. Бен ипак тврди да све зависи од особе до особе - некима помогне, некима не.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.