Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДОМАЋИ РЕЦЕПТИ

БАКИНЕ тајне: Три рецепта како да деци природним путем скинете ТЕМПЕРАТУРУ

Испробајте природне температуре снижавања температуре

1650822242_temperature-g98919b6ed_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Прелазни период између годишњих доба најопаснији је за вирусе и бактерије које могу напасти дечији организам. То може проузрокоати високу телесну температуру која се некада дуго скида антибиотицима и лековима, али су против ње и+посебно делотворни природни препарати којима су наше баке нама скидале температуру.

Доносимо вам три традиционална метода за скидање температуре, који су најчешће коришћени код наших предака.

Кромпир

Кромпир нарежете на колутиће или изрендате, ставите на стопала и обујете чарапе, па ноге добро утоплите. Кромпир можете комбиновати и са јабуковим сирћетом. Помешајте мало овог сирћета и нарендан кромпир, смесу ставите у лагане памучне чарапе, па их обујте. Ноге умотајте у топлу декицу и оставите да делује неколико сати или преко ноћи.

Прочитајте још: ТРИК СА ШИБИЦАМА: Убаците их у воду у којој кувате јаја и решите проблем који мучи сваку домаћицу

Брашно и беланце

Направите мешавину кукурузног брашна и алкохолног сирћета, треба вам густа смеса. Ставите ту мешавину на табане, увијте стопала у памучне крпе, па обујте памучне чарапе.

За скидање температуре можете употребити и беланце. Умутите га, наквасите њиме памучне крпице, па ставите преко табана. Обујте чарапе и оставите да делује неколико сати.

Прочитајте још: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији

Лимун

Потребна су вам два до четири лимуна. Оперите их и исцедите сок, по могућности и мало уља из корице. У ту течност намочите памучне крпице, па са њима умотајте стопала. Преко тога обујте памучне чарапе, добро се утоплите, посебно стопала и лезите мирно бар сат времена. Већ после 30 минута ћете осетити олакшање, а крпице ће на ногама бити готово суве. Поновите поступак и ове облоге оставите на ногама током ноћи, спавајте са њима. Следећи дан температура би требало да буде знатно нижа.

БОНУС ВИДЕО:

 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas