· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

ЖЕЛАТИН је природан КОЛАГЕН који обнавља кости, зглобове и везивна ткива! (ВИДЕО)

Да ли сте знали да желатин може да се користи као природан лек?

1620206894_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Muhlissuh __

Говеђи желатин је веома здрав за људско тело, а посебно је значајна његова примена у сврху обнављања костију и зглобова, везивног ткива.

Прочитајте још: Њено величанство ЗОВА! Спас за кашаљ, а лосион од цветова препородиће вашу кожу (РЕЦЕПТ)

Желатин је протеин животињског порекла. Тачније, садржај је 98-99% протеина, а остатак је мала количина витамина и минерала, као што су калцијум, натријум и фосфор. Говеђи желатин је у ствари колаген у најчистијем облику! 

Прелијте 2 кашичице говеђег желатина са 1 дл хладне воде и оставите нек одстоји преко ноћи.

Прави се од костију животиња, а најчешће су то говеђе кости, а користе се и хрскавица и кожа.

Желатин који се раствара у води
Ово је право решење за све оне који су гадљиви и не могу да прогутају желатинасту масу. Треба напоменути да је ова варијанта желатина много скупља од обичног.

Који су ефекти желатина у телу?

- јача зглобове и срчани мишић
- побољшава метаболизам
- повећава менталну способност
- одржава здраво стање коже
- даје еластичност и снагу тетивама и лигаментима
- спречава развој остеопорозе и остеоартритиса
- доводи до побољшања раста и структуре косе и ноктију

Говеђи желатин је у ствари колаген у најчистијем облику! 

Припрема желатина: Требате набавити једно паковање желатина у праху (150 г је сасвим довољно). Прелијте 2 кашичице говеђег желатина са 1 дл хладне воде и оставите нек одстоји преко ноћи. Ујутру додајте 1 кашичицу меда и неколико капи сока од лимуна. Промешајте и поједите пола сата пре доручка. Пије се 30 дана за редом, па се прави пауза 6 месеци.

Прочитајте још: Како да преокренете свој живот? ПОЧНИТЕ да радите ових 7 ствари сваког дана и доживећете НЕВЕРОВАТНУ промену!

Где га купити и која је цена?

Данас говеђи желатин не морате тражити искључиво у специјализованим продавницама, имате га и у супермаркетима. Ипак, увек читајте шта пише на етикетама, јер се може лако десити да набавите мање квалитетан свињски. Цена за 100 грама прашкасте смесе износи 150 динара,  а доступан је и у ринфузи.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.