Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири врсте пића требало би да избегавате ако имате ПОВИШЕН КРВНИ ПРИТИСАК: Поведите рачуна на време

Све више људи пати од повишеног крвног притиска

1678786004_shutterstock_1931209805.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Висок крвни притисак важи за "тихог убицу" јер болест у почетку не прави никакве здравствене проблеме.

Много људи има проблем са високим крвним притиском, познатим и као хипертензија. Ова болест важи за "тихог убицу", јер оболели у почетку немају апсолутно никаквих здравствених проблема и често буд откривена тек онда када настану видљиве здравствене компликације.

Уколико имате проблем са високим крвним притиском, обавезно пазите на исхрану, али поред тога, важно је и која пића конзумирате. Ових неколико би обавезно требало да избегавате.

Кафа

Прва на листи је кафа, јер је то напитак који многи пију свакодневно. Међутим, превише кафе може да има негативан утицај на здравље и хипертензију. Уопштено, пића која садрже кофеин, укључујући чај, кафу и енергетске напитке, могу да повећају крвни притисак.

Алкохол

Особе које имају висок крвни притисак требало би да избегавају и алкохол. Клиника Мејо наводи да више од три алкохолна пића дневно могу да повисе крвни притисак. Према истраживањима, конзумација седам или 13 алкохолних пића недељно повезана је са повишеним крвним притиском.

Енергетска пића

Енергетска пића уопштено могу лоше да утичу на здравље, али и да повећају шансе за развој хипертензије. Један од криваца за то је кофеин који се налази у њима.

Заслађена, газирана пића

Нутриционисти кажу да су заслађена, односно газирана пића препуна додатог шећера, па самим тим могу негативно да утичу на крвни притисак. Уколико имате проблем са високим крвним притиском, избегавајте конзумирање свих газираних и ледених пића.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas