· · Коментари: 0
ПОМОЋ ИЗ ПРИРОДЕ

Дим над Београдом се не смирује данима: Ево како да ПРОЧИСТИТЕ ПЛУЋА од токсина!

Ваздух у Београду и околним местима је већ данима пун дима са депоније у Винчи.

1628926715_pjimage--23-.jpg
ФОТО: Пиксабеј

Већ неколико дана за редом у граду се осећа паљевина. испоставило се да се запалила депонија у Винчи и иако је пожар угашен, дим ће се осећати још пет-шест дана, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Грађани су, оправдано, забринути за здравље, јер су се многи гушили ових дана, поготово хронични болесници.

Прочитајте још: Седам најздравијих КОНЗЕРВИРАНИХ намирница које треба да имате у својој остави!

Како можемо да се заштитимо природним лековима?

Док се ситуација са димом не рашчисти, дајемо вам савете како да се најбоље заштитите од загађеног ваздуха.

Ђумбир

Ђумбир је одлично средство за здравље плућа. Чај од корена ђумбира поспешује елиминацију токсина из плућа. Поред чаја, можете направити и топлу купку с прахом од ђумбира која подстиче отварање пора и знојење, што је свакако добро за дисајне путеве.

Еукалиптус

Еукалиптус је такође познат као средство које јача имунолошки систем, поспешује дисање, зауставља кашаљ и прехладу. Лист еукалиптуса можете додати у ваш чај или направите купку са етеричним уљем еукалиптуса.

Уље оригана

Још једна врста уља које има снажна антибактеријска својства је ориганово уље. Оригано се у народној медицини дуго примењивао као природни антибиотик, средство за искашљавање и ширење бронхија, код упале синуса, грлобоље, прехладе.

Мента

Ваше мишиће дисајног система можете итекако опустити и уз менту. Уље менте има антибактеријско и антивирусно деловање, чисти дисајне путеве те олакшава дисање. Можете се отприлике два пута недељно инхалирати уз помоћ етеричног уља менте, али и мајчине душице или рузмарина.

Тимијан

У борби против плућних болести врло успешан је и тимјан. Ова биљка садржи снажна антисептичка есенцијална уља који се квалифицирају као природан антибиотик. Стога се препоручује онима који пате од честих упала бронхија и секрета у плућима.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.