Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ ЗАЛИХЕ

Седам најздравијих КОНЗЕРВИРАНИХ намирница које треба да имате у својој остави!

Желите да напуните своје полице брзим, хранљивим оброцима? Не тражите даље од ових фаворита из конзерве.

1628839813_Depositphotos_293708768_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Можда би вас изненадило, али конзервирана роба често може бити једнако хранљива као и њихове свеже колеге са полице. Већина ових артикала конзервира се одмах након бербе и не губи хранљиве материје у процесу конзервирања.

Конзервирана храна такође може бити приступачнија, има дужи рок трајања, што може подстаћи креативност и флексибилност у кухињи. 

Прочитајте још: Један лист ЧУВАРКУЋЕ дневно утиче на здравље целокупног организма, а у комбинацији са МЕДОМ је права бомба! (РЕЦЕПТ)

Представљамо вам седам најздравијих намирница из конзерве.

1. Црни пасуљ из конзерве.

Конзервирани црни пасуљ има више од 7 грама протеина по порцији шоље и одличан је извор влакана, са 7,5 грама по оброку. Због тога је основна намирница за употребу из оставе. 

2. Брескве из конзерве.

Воћне намирнице које се лако држе у остави, брескве из конзерве одличне су за преливање салата од јогурта, а сок се може користити као замена за шећерне сирупе у палачинкама или сладоледу.

3. Пасирани парадајз.

Убрани, пасирани и паковани у највећој зрелости, парадајз из конзерве чини лаку, здраву основу за домаће супе и сосеве од тестенина, док вам омогућава да контролишете додатну со.

4. Бундева из конзерве.

Пире од бундеве је богат витаминима А и Ц и влакнима (са 3 грама по ½ шоље), а такође чини одличну замену за путер у печењу.

5. Лосос из конзерве.

Свеж лосос, иако је укусан, може бити скуп и брзо се квари. Не само да лосос из конзерве траје дуже, већ ћете исте нутритивне предности-попут витамина Д и Б-12-као и са свежим.

6. Срца из артичоке у конзерви.

Артичоке из конзерве су потпуно потцењене када говоримо о храни из конзерве. Имају пуно сложених угљених хидрата препуних инулина, скробног влакна које делује као пребиотик за одржавање здравих црева.

7. Леблебије из конзерве.

Потражња за леблебијама последњих година нагло расте. И то је добра ствар, јер су препуни здравих протеина (14,5 грама по шољи) и здравих масти.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas