Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
БАЛАНС

Дванаест ЗНАКОВА да вам је тело превише КИСЕЛО - Главни разлог за многе болести!

Када наше тело уђе у стање ацидозе, оно постаје савршено место за размножавање болести.

1629011287_Depositphotos_410298948_xl-2015.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Већина житарица, млечних производа, соје и меса су кисели. Кафа, алкохол, високо прерађена храна, рафинисани шећер, замене за шећер и ГМО уља (и ГМО храна у целини) такође су високо кисели. Када једемо (било шта по том питању), кисели отпадни производи настају метаболизмом ове хране. Ови отпадни производи морају бити неутрализирани или излучени - и ту ступа на сцену алкална храна. Она дословно неутрализира киселине нездраве прехране.

Прочитајте још: Седам најздравијих КОНЗЕРВИРАНИХ намирница које треба да имате у својој остави!

Тело које задржи алкалну вредност имаће мање хроничне упале-један од узрока број један готово сваке болести.

12 знакова да је ваше тело превише кисело

  • Вишак слузи
  • Хронични кашаљ
  • Хроничан умор 
  • Проблеми са синусима
  • Остеопороза
  • Кардиоваскуларна оштећења узрокована киселим плаковима 
  • Инфекције бешике и бубрега
  • Кожни проблеми попут екцема, акни, осипа и дерматитиса свих врста
  • Проблеми са желуцем, укључујући надутост, лоше варење, рефлекс киселине и вишак гасова
  • Повећање телесне тежине и/или гојазност
  • Дијабетес
  • Бол у зглобовима и болови у мишићима

пХ равнотежа у телу

Ево неколико ствари које можете учинити да бисте смањили киселост:

1. Пијте пуно филтриране воде сваки дан (изворска вода је најбоља). То ће помоћи бржем избацивању токсичних материја из тела.

2. Уклоните киселу храну, попут оне горе поменуте. Не морате их уклањати, али њихово смањење је на минимум или неколико пута недељно док не можете потпуно без њих. Избегавајте ГМО храну. 

3. Једите више зеленила - зеље невероватно алкализује. Зелени смутији, зелени сокови, салате, било шта!

4. Ваше емоционално стање такође утиче на пХ вашег тела. Бес, страх, озлојеђеност и љубомора производе киселост телесних течности. Бављење медитацијом или јогом помоћи ће вам да се ослободите стреса.

5. Вода са лимуном такође може помоћи у балансирању нивоа киселине!

6. Спавајте довољно.

7. Смањите унос натријума.

8. Почните са вежбањем.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas