Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Иако многи мисле да је здрава, ова намирница може бити кобна: Лекари саветују да је избегавате ако имате висок шећер у крви

Немојте претеривати са конзумацијом

1658131255_Foto-Pixabay-Pexels.jpg
Фото: Пиxабаy, Пеxелс
Oglas

Уколико контролишете шећер у крви, онда сте сигурно упознати са храном која може да саботира ваш напредак. Ипак, мало ко зна да смеђи пиринач игра важну улогу.

Многи мисле да је то здрава намирница, али од ње шећер у крви расте. Увек се веровало да је бели пиринач претња за ниво шећера у крви, док је смеђи добра алтернатива.

Ипак, истина је потпуно другачија, а то потврђује и Натали Комова, стручњак у свету фитнеса.

"Смеђи пиринач сматра се здравим због високог садржаја влакана, али и даље има пуно угљених хидрата. Високе количине угљених хидрата у смеђем пиринчу лако се претварају у глукозу након пробаве, што може да изазове брзи раст шећера у крви. Покушајте да смањите унос", рекла је.

Прочитајте још: ПО РЕЦЕПТУ НАШИХ БАКА: Проверен стари, српски народни лек против прехладе

Према Америчком медицинском удружењу, житарице јесу пожељне, али не треба их конзумирати у великим количинама.

"Велике количине житарица, укључујући и смеђи пиринач, још увек могу да повећају ниво глукозе у крви", рекао је др Стифен Деврис.

У поређењу са белим пиринчем, чини се да је смеђи бољи за шећер у крви. Међутим, као што лекари препоручују, немојте га јести превише.

Иначе, смеђи пиринач веома је хранљив и лако сварљив и важан је извор сложених угљених хидрата, протеина, биљних влакана и витамина групе Б. Дакле, конзумирање пиринча је у реду уколико је то у умереним количинама и ако се конзумира интегрални пиринач који је припремљен на пропратан начин.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas