Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТ

Изузетно штетно за организам: Због чега НИЈЕ ЗДРАВО да ВОДА ЗА КАФУ давпут прокључа?

Ако вам се дешавало да заборавите на воду за кафу на шпорету, сваетујемо вам да је проспете и ставите нову.

1628490762_coffee-3043424_1920.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Када у журби ставимо воду за кафу или чај често нам се догоди да се сетимо тек када је готово сва вода проврела. Већина само доспе нову воду у већ прокључалу и закува кафу.

Међутим, стручњаци тврде да је ова навика изузетно штетна и да је треба избацити.

Прочитајте још: Нутрициониста објашњава зашто КАФУ не треба пити НА ПРАЗАН СТОМАК

Чак и здрави минерали на овај начин постају штетни, што се јасно види на примеру калцијума који ствара каменац.

Истраживавања показују да се дуплим кувањем арсен, нитрати и флуор из воде повећавају, што је јако штетно за организам.

Светска здравствена организација упозорила је да је у таквој води за пиће највећа опасност висока количина арсена, јер може да доведе до тровања, проблема са органима за варење, дијабетесом и кардиоваскуларним болестима.

Вода која је дуго врила садржи и велику количину нитрата који се, када се дуже време изложе високој температури, претварају у нитрозамине који су канцерогени.

Зато следећи пут када вам се догоди да вам вода сувише дуго кључа, не будите лењи, те сипајте нову воду како бисте сачували здравље.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas