· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Јутарње навике због којих ће вам дан почети лепо

Започните дан на леп начин

1606330205_jutro.jpg
Фото: Пиxабаy

Можете да започнете дан одлагањем аларма, извлачењем из кревета и гунђањем, или можете да га започнете добрим јутарњим навикама које ће помоћи да вам цео дан буде леп.

Прочитајте још: Шта се догоди када соду бикарбону сипате у кафу?

Устаните рано

Рано буђење има много добрих ефеката, укључујући и то да ћете на миру и полако моћи да се спремите за излазак из куће, уместо да истрчавате рашчупани и у журби. Оно што је још важније, када раније устанете, имаћете времена и да се психички припремите за све што вас очекује. Устајање рано ће вам помоћи и да се придржавате осталих препоручених навика, како би вам дан почео лепо.

Насмејте се и мислите позитивно

Насмејте се чим се пробудите! Када се насмејемо у телу се луче допамин и ендорфин, тако да ћете се одмах добро осећати! Смејање јача и имуни систем, па сте тако урадили нешто добро и за своје расположење и за здравље.

Фото: Пиxабаy

Распремите кревет

Кажу стручњаци да ће вам овај мали "обављени задатак" помоћи да се од ујутру осећате успешно и задовољно, смирено. Рецимо да сте тиме штиклирали своју прву дневну обавезу и дан може лепо да почне.

Оперите зубе и језик

Ако сте и ви као многи, можда перете зубе после доручка. Али, боље је да то урадите чим се пробудите, како бисте испрали бактерије које се током ноћи сакупе у устима. Не заборавите и да оперете језик!

Након прања зуба и језика, попијте чашу топле воде са лимуном, то ће стимулисати јетру и бубреге, унећете витамин Ц који је јако важан за здравље. Неки стручњаци саветују и да овај напитак попијете на сламчицу, како бисте заштитили зубну глеђ од киселине

Истегните се

Јутарње истезање ће помоћи у опуштању мишића и повећаће доток крви, па ћете убрзо бити спремнији за све што вас чека.

Прочитајте још: Чисти крв, лечи несаницу, штити нервни систем: БИЉКА која решава многе проблеме!

Поједите здрав доручак

Након здравог доручка, бићете мање гладни касније током дана, нећете имати изненадан пад енергије и бићете много боље концентрисани. Имајте на уму да ваше јутарње навике заиста могу да утичу на ток целог дана, зато пазите како га започињете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.