Oglas
· · Komentari: 0
PRIRODNO

Čisti krv, leči nesanicu, štiti nervni sistem: BILJKA koja rešava mnoge probleme!

Kopriva je poznata u narodnoj medicini posebno zbog svoje svestrane namene.

1606213257_Depositphotos_44264635_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Kopriva je najbolja biljka za čišćenje i poboljšanje krvi. Pozitivno deluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi.

Kopriva leči upale urinarnog trakta i stimuliše rad creva. Zbog toga kopriva se često preporučuje kao deo prolećnog čišćenja organizma.

Pročitajte još: MANDARINA KRALJICA JESENI! Čuva srce, a dobra je i kora!

Kopriva se preporučuje za lečenje niz bolesti:

  • čisti krv,
  • obnavlja crvena krvna zrnca,
  • čisti telo od nepoželjnih i štetnih materija;
  • leči teške stomačne tegobe,
  • menstruacijske i druge ženske tegobe,
  • bolesti mokraćnih organa,
  • slabo mokrenje,
  • teška bubrežna oboljenja,
  • čir na želucu, crevima i plućima,
  • čisti pluća od sluzi,
  • leči teško disanje i astmu;
  • jača celokupni nervni sistem
  • leči nesanicu

U biljnoj medicini čaj od koprive koristi se za bolesti jetre i žuči, kao i za poremećaj sna, kod tumora slezine, za grčeve u stomaku, čireve, bolesti pluća itd. 

Foto: Depozit

Čaj je potrebno piti 4 nedelje. Ne treba čaj zakuvati, jer će to uništiti dragocene sastojke. Možete piti jednu čašu čaja od koprive svaki dan tokom cele godine, radi prevencije. 

Čaj od koprive takođe je blagotvoran kod virusnih i bakterijskih infekcija

Pročitajte još: Ovaj TRIK za 10 sekundi snižava VISOK KRVNI PRITISAK

Kopriva vam poboljšati probleme sa nedostatkom energije i manjkom gvožđa u organizmu. Puna je gvožđa i uspešno se koristi kod anemije. 

Kod lepote kose ona je jako delotvorna. Ukoliko ispirate kosu čajem od koprive, ona će postati meka, sjajna i bez peruti.

Za sjajniju i lepšu kosu koristite čaj od koprive!

Pročitajte još: Nekoliko kratkih INSPIRATIVNIH CITATA koji će vam ulepšati dan

Takođe, jako je korisna kod lečenja bolesti vena, na primer Birgerove bolesti. Mnoge osobe bi mogle izbeći komplikacije, ako bi počele da koriste kupku od koprive. Svaki grč koji se pojavi, ukazuje na lošu cirkulaciju, i kod takvih problema kupke su odlično rešenje!

Kupka se takođe preporučuje i kod koronarne bolesti srca. Uđite u kadu, okupajte područje srca sa toplim čajem od koprive. Dok to radite, nežno masirajte područje srca.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas