Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како натерати себе да ПЛАЧЕТЕ да бисте се ОСЛОБОДИЛИ СТРЕСА: Осетите тренутно олакшање!

Од детињства до одраслог доба, плач има важну сврху. Плакање вам може помоћи да се физички и емоционално ослободите напетости и стреса

1655128045_girl-g6577ba733_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Често се плакање дешава спонтано. А понекад се то дешава упркос снажној жељи да се не расплачете. Али можда постоје други тренуци када желите да плачете, а сузе једноставно неће доћи. Па како онда можете да се расплачете? Постоји неколико техника које можете користити да натерате сузе да потеку.

Прочитајте још: Колико је човеку просечно потребно да заспи? Уколико не можете да спавате, у ово време пригушите светла

Како се расплакати?

Плач који смањује стрес може бити катарзично искуство које вам помаже да обрадите интензивну ситуацију. Да бисте дошли до тог рањивог стања, мораћете да искористите своје емоције и повежете се са својим телом. Људима није увек лако дозволити себи да плачу, чак и када то желе. Учење како да плачете може вам дати могућност да плачете када осетите да вам је потребно то ослобађање.

Подесите расположење
Осамите се. Такође може бити од помоћи да се угасе светла или да соба буде тихо осветљена. Ако имате сигуран простор за плакање, као што је столица или кревет, може вам помоћи да се осећате угодније.

Размислите о стресу
Подсећање на одређену особу, догађај или ситуацију може бити довољно да заплачете. Размислите о изазовима са којима сте се суочили због којих сте се осећали под стресом и преоптерећени. Док дубоко удишете, размислите о најболнијој слици или снимку из одређеног сценарија. Погледајте које емоције се појављују и где их осећате у свом телу. Затим дозволите себи да се потпуно опустите.

Погледајте фотографије
Подсећање на посебне тренутке и људе из прошлости је један од начина да ступите у контакт са својим емоцијама. Можда ћете се присетити гледајући слике чланова породице и пријатеља, људи са којима сте изгубили контакт током година или вољених који вам највише значе. Ове слике могу представљати тужна сећања, али такође могу да вас подсећају на дирљиве или сентименталне тренутке који изазивају сузе у вашим очима.

Поглед у огледало
Често се каже да су очи прозори душе. Дакле, ако видите себе да сте тужни или под стресом, може вам помоћи да се повежете са својим унутрашњим осећањима. Коришћење огледала ће вам омогућити да видите своје емоције тако што ћете их рефлектовати назад. Овај процес вам такође може помоћи да се фокусирате на то како се осећате у садашњем тренутку. Једноставно седите са собом и видите како ваше тело изражава унутрашње емоције. Можда ћете се у почетку осећати глупо, и то је у реду, али ако дозволите себи да седите и гледате, такође можете помоћи себи да се осећате.

Истраживања су документовала да плакање за ублажавање стреса може бити веома корисно за појединце. Плакање када сте под стресом може ублажити напетост. Постоји неколико разлога за то:

  • Чин плакања је директно повезан са ослобађањем окситоцина , што може довести до побољшаног расположења.
  • Када плачете, ваше тело такође ослобађа ендорфине , који вам могу помоћи да побољшате расположење.
  • Плакање може допринети стварању самоумирујуће атмосфере због свог ритмичког обрасца.
  • Састав суза када је неко под стресом се такође разликује од сузања због рефлексног одговора. Емоционалне сузе се састоје од хормона стреса, а када плачете, ваше тело их физички ослобађа из вашег система.

Научити како да бризнете у плач који ослобађа од стреса неким људима у почетку може бити непријатно. Будите стрпљиви и полако. Запамтите да су многи одрасли у детињству учени да је плач знак слабости и да је стога неприхватљив. Наставите да вежбате да додирујете своје емоције и доживећете успех. Неће проћи много времена пре него што ћете моћи да искористите предности смањења стреса повезане са плакањем.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas