Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАРОДНА МЕДИЦИНА

Како се решити НАДИМАЊА: Ово су 4 једноставна начина да заборавите на гасове

Надимање је непријатно стање које изазива нелагодност, а понекад и бол

1669505355_226713_shutterstock-1536338207_ls.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Надимање је нелагодност, болне манифестације и лоше здравље. Али ситуација се може потпуно исправити без извођења посебних вежби. Ево практичних савета шта да урадите да бисте се трајно решили овог стања.

Прочитајте још: Укусно, здраво и посно: Специјалитет од тиквица који ће и малишани волети (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Масажа против надимања

Масажа за олакшавање процеса стварања гасова у цревима Надимање често укључује прекомерно стварање гасова у цревном подручју. Овај феномен се може ослабити масажом.

Масажа се врши у пределу стомака, који се налази изнад пупка. Положите четири прста хоризонтално на горе наведено место. Изнад прста који се налази изнад свега, налази се жељена тачка. Масирајте тачку 2-3 минута кружним покретима руке у смеру казаљке на сату. Ако се масажа изврши правилно, више пљувачке ће се ослободити у устима.

Прочитајте још: Хормони среће и вежбање: Ево после ког времена се ослобађа ендорфин

Немојте пити кафу са млеком за доручак

Млеко активира лучење желудачног сока и повећава ниво киселости. Кафа на сличан начин утиче на стомак и у тандему са млеком појачава овај ефекат. Ако не можете да се одрекнете млека, постоји алтернатива - јогурт. Стимулише процес варења.

Реците не масној храни

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Познато је да масна храна треба дуго да се свари. И што је више времена у цревима, више се гасова ослобађа. Због тога има смисла прећи на исхрану која укључује више биљне хране.

Унос влакана мора бити умерен

Храна богата влакнима је неопходна за тело. Али превише влакана такође узрокује прекомерно гасове и надимање. Када укључите воће, поврће, махунарке у мени, пратите норму.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas