Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Која пића треба да пијете пред спавање: Повољно утичу на организам

Смирују организам пред спавање

1658908220_content-pixie-m-gqDRzbJLQ-unsplash.jpg
Фото: Унспасх
Oglas

Поред избалансиране исхране, квалитетан сан је изуетно битан, што се често сметне са ума. Усред све стреснијег и ужурбанијег живота, све више људи има проблема са несаницом и недостатком сна.

Да би организам акумулирао довољно енергије потребно му је, у просеку, 7-8 сати непрекидног сна.

Скоро сви знамо да пред спавање треба избегавати напитке попут кафе или енергетских пића, али поједини напици се препоручују како бисте што лакше и брже утонули у сан.

Вода

Са водом не можете никада погрешити - многи људи поред кревета држе флашицу воде. Она нема шећере, ни калорије, а ефикасно гаси жеђ. Пијте што више воде преко дана, како бисте хидрирали тело.

Прочитајте још: Ове врста ВОЋА садрже НАЈВИШЕ ШЕЋЕРА: Њих никако не смете конзумирати у великим количинама

Биљни чај

Биљни чајеви делују умирујуће на организам. Посебно се препоручује чај од босиљка који ефикасно смањује ниво кортизола (хормона стреса).

Чајеви од валеријане, камилице или менте такође су сјајни избори.

Млеко

Загрејано млеко пред спавање је делотворно. Умирује организам, а како би неутралисали укус лактозе, можете додати кашичицу меда, цимета или каранфилића.

Сок од вишње

Сок од вишње, без додатака заслађивача, помаже особама које пате од несанице. Истраживање које је спроведено над испитаницима који су имали 50 година, показало је да су они који су два пута дневно пили сок од вишње спавали дуже у просеку 84 минута, од оних који нису конзумирали овај напитак. Вишња обилује корисним састојцима повезаним са здравим сном.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas