Oglas
· · Komentari: 0

Ove vrsta VOĆA sadrže NAJVIŠE ŠEĆERA: NJih nikako ne smete konzumirati u velikim količinama

Sadrže više šećera nego što mislite

1658831849_pexels-trang-doan-1128678.jpg
Foto: Pexels
Oglas

Voće je neizostavni deo izbalansirane ishrane jer sadrži mnogo hranljivih materija poput vitamina, vlakana, minerala.. Preporučljivo je voće jesti svaki dan radi pravilnog funkcionisanja creva, varenja i regulacije telesne težine.

Ali, i voće sadrži šećer. Vodite računa ako imate problema sa povišenim nivoom šećera u krvi.

1. Mango

Jedan mango može sadržati i do 45 grama šećera! To je problem naročito ukoliko želite da smršate. Preporučljivo je da pojedete polovinu ploda i da ne preterujete sa konzumacijom.

2. Grožđe

Jedna šolja grožđa sadrži 23 grama šećera. Iako je voćni šećer bolji od prerađenog, ipak je potrebno pripaziti na njegov unos.

Pročitajte još: Šta se sve dešava u organizmu ako svakog dana popijete ČAŠU VODE SA SODOM BIKARBONOM: Dobro obratite pažnju

3. Trešnje

Sočne i slatke, trešnje su mnogima omiljeno voće. Međutim, jedna šolja ovog voća može sadržati i do 18 grama šećera. Kada se ispred vas nađe velika činija trešanja, najbolje bi bilo da pripazite koliko ćete pojesti.

4. Kruška

Bliži nam se jesen, a sa njim i sezona krušaka. Keuška srednje veličine može sadržati i do 17 grama šećera. Zato bi bilo najbolje da konzumirate jednu dnevno ukoliko želite da izgubite kilograme.

5. Lubenica

Da li ste znali da lubenica sadrži istu količinu šećera kao i kruška osrednje veličine? Zato se trudite da ograničite unos ovog voća.

6. Smokve

Oko 85 grama smokava sadrži 13,8 grama šećera, odnosno dve smokve srednje veličine imaju oko 16 grama šećera.

Pročitajte još: Najbolji PRIRODNI LEKOVI ZA OPEKOTINE OD SUNCA, smiriće vašu kožu odmah

7. Banane

Ovo voće obiluje šećerom, pa tako porcija od 85 grama sadrži 10, 1 gram šećera. Takođe, banane su i izuzetno kalorično voće, pa nisu bas sjajan saveznik ako želite da izgubite na težini.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas