· · Коментари: 0

КОЈИ СУ УЗРОЦИ КУРЈЕГ ОКА И КАКО ГА УКЛОНИТИ: " Потопити црни лук у винско сирће, мене је СПАСИЛО"

Курје око је тврдо и веома непријатно задебљање које се појављује на кожи стопала, обично око прстију. Име је добило по томе што његова тврда средина веома подсећа на око вука.

1629290371_kurije-oko.jpg
Фото: Принтсцреен Yоутубе

Курје око заправо настаје због дугог трења коже а до тога најчешће долази због ношења уске и неудобне обуће, због чега се кожа стопала таре о ивице обуће, а када се носе ципеле са високом потпетицом, тиме се ствара притисак на један део стопала који временом отврдне.

И ношење ципела без чарапа, на босу ногу, може да буде фактор ризика за настанак курјег ока, јер се на тај начин повећава трење између коже стопала и обуће.

Осим на прстима и између њих, курје око се појављује и на бочним странама стопала, а такође и на петама и на табанима.

Тврда, храпава и задебљала кожа, жућкасте боје први је знак да је курје око настало. Врло брзо оно постаје осетљиво на додир, а при ношењу обуће почиње да се осећа и бол.

Обично се лечи препаратима за курје очи који се набављају у апотекама а међу којима су најчешчи фластери и течности за ову намену. Тегобе ублажава и потапање стопала у топлим купкама и хидрирање коже кремама и лосионима.

Тврда кожа курјег ока се може и уклонити, али је то најбоље не радити сам, помоћу разних приручних помагала, већ га препустити обученим особама у специјализованим ординацијама.

У лечењу курјег ока добрим су се показале и разне лековите биљке а посебно чуваркућа. Она се употребљава тако што се скине танка кожица са једне стране листа биљке и баш та страна стави на курје око.

Да би лист стајао на проблематичном месту и да се не би одлепио, треба преко њега залепити обичан фластер. Најлакше је овај третман радити ноћу. Довољно је поновити га четири-пет пута.

Како уклонити курије око

Ево и једног од савета наших читалаца, како природним путем уклонити курије око:

- Не знам узрок али знам лек, бар мени је помогао. Потопити црни лук у винско сирће да преноћи па привијајте на курје око и тако носите до увече.после прања ногу поново ставите до ујутру.Будите упорни. После трећег дана скидајте кожу само што може ноктом и поново привијајте лук. На крају и корен изађе.

                                    Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.