Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Изаберите врсту лука према јелу које спремате: Уз коју храну иде бели, а уз коју црни

Готово да нема јела у који се не ставља лук, али није свеједно коју врсту користите јер ова намирница даје оброцима посебну арому.

1696600703_shutterstock_2120874353.jpg
Фото: Шхуттерстоцк
Oglas

Црни лук се најчешће користи за припрему куваних јела, има најјачи укус у односу на остале врсте, па је зато најбољи избор за већину јела. За разлику од њега, црвени лук има најбољи укус ако се не кува и идеалан је за хамбургере, сендвиче и салате, док љубичасти садржи мање шећера и богат је антиоскидансима.

Слатки лук је сличан жутом, али му је љуска наранџастија. Благог је укуса, па може да се једе у сировом стању. Одличан је избор за припрему соса од свежег парадајза јер садржи много воде, а добар је и у хамбургерима. У свежем стању је најбоље конзумирати млади лук јер је богат витаминима К и Ц.

За бели лук се каже да је природни антибиотик, али многи га избегавају због јаког укуса. Најчешће се користи за ароматизовање јела, од куваних до рибљих специјалитета или за салате и сосове за месо. Уколико желите да искористите његову интензивну арому, најбоље је да га додате у јело пред крај кувања, пре него што искључите ринглу.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas