Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Црни лук је део бројних јела, а овако се најбоље пржи: У чему грешимо?

Ниједно јело не може да се замисли без лука

1709208683_shutterstock_532528303.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Сви црни лук прже на исти начин, али ако желите да буде хрскавији и укуснији, онда је битно да знате неке "цаке". Ако црни лук испржите како треба, јело ће бити неупоредиво укусније. 

Није то никаква наука, али постоје неки састојци који могу много да вам олакашају. Такође, прочитајте и како да се кућа не усмрди приликом пржења црног лука.

Со

Ако лук пржите како бисте га засебно јели, онда га посолие 30 секунди пре краја, а ако га користите за припрему других јела, онда одмах посолите.

Температура

Битна је правилна температура. Прво загрејте тигањ, а онда додајте и сецкан црни лук. Смањите температуру и пржите док не омкеша. Наравно посолите. Ако вам је потребан хрскав црни лук, све време пржите на високој температури. 

Шећер

Ако желите да направите хрскав црни лук, онда обавезно додајте кашичицу шећера. 

Сода бикарбона

Мало соде бикарбоне значајно ће побољшати квалитет прженог лука.

(Ствар укуса)

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas