Oglas
· · Komentari: 0

KOJI SU UZROCI KURJEG OKA I KAKO GA UKLONITI: " Potopiti crni luk u vinsko sirće, mene je SPASILO"

Kurje oko je tvrdo i veoma neprijatno zadebljanje koje se pojavljuje na koži stopala, obično oko prstiju. Ime je dobilo po tome što njegova tvrda sredina veoma podseća na oko vuka.

1629290371_kurije-oko.jpg
Foto: Printscreen Youtube
Oglas

Kurje oko zapravo nastaje zbog dugog trenja kože a do toga najčešće dolazi zbog nošenja uske i neudobne obuće, zbog čega se koža stopala tare o ivice obuće, a kada se nose cipele sa visokom potpeticom, time se stvara pritisak na jedan deo stopala koji vremenom otvrdne.

I nošenje cipela bez čarapa, na bosu nogu, može da bude faktor rizika za nastanak kurjeg oka, jer se na taj način povećava trenje između kože stopala i obuće.

Osim na prstima i između njih, kurje oko se pojavljuje i na bočnim stranama stopala, a takođe i na petama i na tabanima.

Tvrda, hrapava i zadebljala koža, žućkaste boje prvi je znak da je kurje oko nastalo. Vrlo brzo ono postaje osetljivo na dodir, a pri nošenju obuće počinje da se oseća i bol.

Obično se leči preparatima za kurje oči koji se nabavljaju u apotekama a među kojima su najčešči flasteri i tečnosti za ovu namenu. Tegobe ublažava i potapanje stopala u toplim kupkama i hidriranje kože kremama i losionima.

Tvrda koža kurjeg oka se može i ukloniti, ali je to najbolje ne raditi sam, pomoću raznih priručnih pomagala, već ga prepustiti obučenim osobama u specijalizovanim ordinacijama.

U lečenju kurjeg oka dobrim su se pokazale i razne lekovite biljke a posebno čuvarkuća. Ona se upotrebljava tako što se skine tanka kožica sa jedne strane lista biljke i baš ta strana stavi na kurje oko.

Da bi list stajao na problematičnom mestu i da se ne bi odlepio, treba preko njega zalepiti običan flaster. Najlakše je ovaj tretman raditi noću. Dovoljno je ponoviti ga četiri-pet puta.

Kako ukloniti kurije oko

Evo i jednog od saveta naših čitalaca, kako prirodnim putem ukloniti kurije oko:

- Ne znam uzrok ali znam lek, bar meni je pomogao. Potopiti crni luk u vinsko sirće da prenoći pa privijajte na kurje oko i tako nosite do uveče.posle pranja nogu ponovo stavite do ujutru.Budite uporni. Posle trećeg dana skidajte kožu samo što može noktom i ponovo privijajte luk. Na kraju i koren izađe.

                                    Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas