Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
здравље/савети

МАСКЕ за бржи раст КОСЕ: Направите их брзо и једноставно сами код куће (ФОТО)

Маске ће помоћи вашој коси да буде здрава и дуга

1654178155_girl-1461916_960_720.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ако патите за дугом косом и стално вам се чини како свима око вас она расте брже него вама, покушајте да испробате маске за косу. Њих можете купити у продавницама, али свакако је боље решење да направите природне маске код куће са само неколико састојака. Ове маске ће вам помоћи да ваша коса буде здравија, лепша и убрзаће њен раст. Потпуно су природне, тако да не морате бринути о штетним хемикалијама које могу још више оштетити вашу косу. 

Маску од парадајза можете направити тако што ћете помешати сок од свежег парадајза са кашиком маслиновог уља. Ова смеса треба да се благо загреје и нанесе на скалп и остави што дуже да делује. После тога се испере уобичајеном методом.

Још један начин да убрзате раст косе је маска од црног лука и меда. Црни лук је богат сумпором па помаже да се решите евентуалне перути која може да испуни поре на глави и спречи раст косе, а мед одлично делује против евентуалних бактерисјких или гљивичних инфекција на кожи.

Прочитајте још: Храна коју треба да избегавате ако желите здраву, блиставу и чисту кожу: Поведите рачуна о уносу ових намирница

За ову маску вам је потребна коцкица свежег квасца, кашика меда и мало млаког млека. Растворите квасац у млеку и додајте мед па оставите да одстоји док квасац не почне да ради. Затим темељно нанесите на косу и на кожу главе и прекријте фолијом. Маска од квасца наноси се на мокру главу, после прања. Оставите на глави сат времена па исперите без шампона. Додајте регенератор на крајеве да се лакше очешљате. Квасац је богат витамином Б и зато је добар препарат за раст косе.

Фото: Пинтерест

Још једна корисна маска садржи у себи јаја, пиво, мед и банане. Сигурно сте већ чули да су сви ови састојци веома корисни када је коса у питању. Пиво садржи хмељ и квасац, витамине групе Б, гвожђе, калијум, фосфор, магнезијум и бакар. Банане у маски за косу пружају сјај, мекоћу и еластичност. Такоже, уколико имате проблем испуцалих крајева, банане вам могу бити од користи. Потребно вам је пола шоље тамног пива, једна банана, једно јаје и кашика меда. Ставите све састојке у блендер и добро их уједначите, све док не постане једна компактна и кремаста смеса. Када сте направили маску, нанесите је на косу, замотајте косу у пешкир и држите на глави од 1-2 сата. На крају оперите косу. 

Оставите се скупих третмана и надоградњи косе. Негујте вашу косу на природан начин и резултати ће бити видљиви, а коса ће вам бити захвална. 

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas