Oglas
· · Komentari: 0
zdravlje/saveti

MASKE za brži rast KOSE: Napravite ih brzo i jednostavno sami kod kuće (FOTO)

Maske će pomoći vašoj kosi da bude zdrava i duga

1654178155_girl-1461916_960_720.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Ako patite za dugom kosom i stalno vam se čini kako svima oko vas ona raste brže nego vama, pokušajte da isprobate maske za kosu. NJih možete kupiti u prodavnicama, ali svakako je bolje rešenje da napravite prirodne maske kod kuće sa samo nekoliko sastojaka. Ove maske će vam pomoći da vaša kosa bude zdravija, lepša i ubrzaće njen rast. Potpuno su prirodne, tako da ne morate brinuti o štetnim hemikalijama koje mogu još više oštetiti vašu kosu. 

Masku od paradajza možete napraviti tako što ćete pomešati sok od svežeg paradajza sa kašikom maslinovog ulja. Ova smesa treba da se blago zagreje i nanese na skalp i ostavi što duže da deluje. Posle toga se ispere uobičajenom metodom.

Još jedan način da ubrzate rast kose je maska od crnog luka i meda. Crni luk je bogat sumporom pa pomaže da se rešite eventualne peruti koja može da ispuni pore na glavi i spreči rast kose, a med odlično deluje protiv eventualnih bakterisjkih ili gljivičnih infekcija na koži.

Pročitajte još: Hrana koju treba da izbegavate ako želite zdravu, blistavu i čistu kožu: Povedite računa o unosu ovih namirnica

Za ovu masku vam je potrebna kockica svežeg kvasca, kašika meda i malo mlakog mleka. Rastvorite kvasac u mleku i dodajte med pa ostavite da odstoji dok kvasac ne počne da radi. Zatim temeljno nanesite na kosu i na kožu glave i prekrijte folijom. Maska od kvasca nanosi se na mokru glavu, posle pranja. Ostavite na glavi sat vremena pa isperite bez šampona. Dodajte regenerator na krajeve da se lakše očešljate. Kvasac je bogat vitaminom B i zato je dobar preparat za rast kose.

Foto: Pinterest

Još jedna korisna maska sadrži u sebi jaja, pivo, med i banane. Sigurno ste već čuli da su svi ovi sastojci veoma korisni kada je kosa u pitanju. Pivo sadrži hmelj i kvasac, vitamine grupe B, gvožđe, kalijum, fosfor, magnezijum i bakar. Banane u maski za kosu pružaju sjaj, mekoću i elastičnost. Takože, ukoliko imate problem ispucalih krajeva, banane vam mogu biti od koristi. Potrebno vam je pola šolje tamnog piva, jedna banana, jedno jaje i kašika meda. Stavite sve sastojke u blender i dobro ih ujednačite, sve dok ne postane jedna kompaktna i kremasta smesa. Kada ste napravili masku, nanesite je na kosu, zamotajte kosu u peškir i držite na glavi od 1-2 sata. Na kraju operite kosu. 

Ostavite se skupih tretmana i nadogradnji kose. Negujte vašu kosu na prirodan način i rezultati će biti vidljivi, a kosa će vam biti zahvalna. 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas