Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРЕХЛАДА

Можда кијавица и кашаљ нису увек симптом прехладе? Ево због чега се можете осећати болесно

У нашим домовима има много ситница због којих се не осећамо добро, а не знамо зашто

1648562049_alergija.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Вероватно у простору у ком живимо имамо изворе бактерија и алергена којих нисмо свесни. Прљавштина на местима о којима не размишљамо може наш дом да учини и те како нездравим местом. Ево на шта би убудуће требало да обратимо пажњу...

Прочитајте још: Напорна болест од које се лечи Џејда Пинкет Смит! Шта је АЛОПЕЦИЈА - симптоми, узрок и лечење

Постељину мењајте сваке недеље

Постељина је рај за гриње, а ту је и прашина од изумрлих ћелија ваше коже којом се оне хране. Њихове излучевине ометају дисајне путеве и садрже честице које доводе и до напада астме.

Мењајте кесе за усисивач

Током сваког усисавања би требало променити кесу јер се у њој налазе наталожене све штетне честице. Поготово ако имате старији модел усисивача који нема добре филтере, није немогуће да ћете осетити алергију или добити неку инфекцију.

Перите завесу за туширање

Практична за употребу, ова завеса никада није потпуно сува. Обично је на дну пуна тамних мрља и буђи која је извор инфекције дисајних путева. Ако не може добро да се опере - купите нову.

Оперите простирку за купатило

На њу стајете сваки пут након купања или туширања и тешко је очекивати да не буде влажна. Добро је истресите и оперите бар једном недељно. Бирајте увек оне које се лако перу машински.

Пазите на длаке љубимаца

Колико год да пазите, већина кућних љубимаца се лиња и морате да будете уредни. Длаке с намештаја и тканина редовно усисавајте и скидајте специјалним четкама јер су пуне гриња и алергена.

У кетлер иде увек свежа вода

Вода у електричном чајнику мора увек да се изнова сипа када је загревате. Проспите остатке старе воде јер се у њој налазе разни хемијски елементи који су шкодљиви по здравље.

Пажљиво са спрејевима за чишћење

У овим спрејевима има супстанци веома непријатних за плућа. Зато, када их користите, широм отворите прозоре или укључите вентилацију и трудите се да те мирисе што мање удишете.

Обавезно сушите пешкире

Најгоре је ако мокар пешкир након употребе (прања руку, умивања, туширања) вратите на његово место у купатилу. Обавезно га раширите да се осуши. Влага у фротиру је легло бактерија.

Прочитајте још: Вежбом против НЕСАНИЦЕ! Ове три вежбе пружиће вам добар и здрав сан!

У кућу не улазите обувени

У ципелама никада не улазите у дневни боравак, где проводите највише времена или у просторију где вам се деца играју. Кад уђете у кућу, скините одмах ципеле и ускочите у чисте кућне папуче.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas