Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Може постати легло бактерија: Стручњаци објашњавају колико често би требало да мењамо пиџаму

Колико дуго носите једну пиџаму док је не замените другом?

1684403439_shutterstock_2050862303.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Пиџаме су један од најудобнијих комада одеће, а има и оних људи који у њима не проводе само ноћ, већ и дан. Да ли је носите неколико дана или недеља?

Већина сматра да се пиџаме не прљају тако често како у њима не излазимо напоље. Међутим, оне могу постати право легло штетних микроорганизама:

"Пиџаме су једина одец́а коју редовно носимо, а многи људи је носе као једини слој и без доњег веша", сматрају стручњаци из "Преттy Лоу Лондон", како преноси "Метро", па додају:

„Та близина нашој кожи и другим деловима тела 6 до 8 сати сваке ноц́и испод чаршава чини их идеалним леглом за бактерије и друге клице".

"У оваквим ситуацијама заиста не постоји једно правило за све. Али по нашем мишљењу, верујемо да ако носите пиџаму да бисте спавали у њој, онда је прихватљиво да је носите три до четири ноц́и пре него што их оперете“, објаснио је један од стручњака, па се надовезао:

Ако не обучете пиџаму док се не истуширате или окупате пре спавања, можда ц́ете моц́и да је носите пет до седам дана пре него што их баците на прање. Ако носите различите комплете пиџаме за различите делове дана и само у кратким временским периодима, онда се заиста своди на то да процените када треба да их оперете, али увек бисмо саветовали да је једном недељно добро правило."

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas