Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
срце

Нова студија о ПРОТЕИНИМА: Како делују на кардиоваскуларни систем?

Дијета са високим садржајем протеина има низ предности, помаже у одржавању мишића, регулише шећер у крви и помаже у губитку тежине.

1635414707_hors-doeuvre-g894616a60_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Ново истраживање са Универзитета Источне Англије каже да промене дневних рутина и исхране могу да буду једнако моћне као вежбање. Смањен унос соли или престанак пушења воде до побољшања кардиоваскуларног здравља.

Студија о седам кључних аминокиселина показала је да су људи који су уносили протеине ​​у своје оброке имали нижи крвни притисак и смањен ниво укочености артерија, што може ограничити проток крви до виталних органа. Урађена истраживања показала су да су извори протеина директно повезани са здрављем срца.

Прочитајте још: Здрава јутарња навика: Вода са медом смањује АПЕТИТ и регулише МЕТАБОЛИЗАМ

Врста протеина је била пођеднако важна као и количина, људи који су конзумирали више протеина биљног порекла имали су нижи крвни притисак, док су они који су конзумирали изворе животињског порекла имали нижу укоченост артерија. Код 80 милиона одраслих је дијагностикован висок крвни притисак, а укоченост артерија је повезана са кардиоваскуларним обољењима, пише Реал Симпле.

Тако да, препоручује се да сви повећају унос хране богате протеинима, укључујући пре свега месо, рибу, сочиво, броколи и спанаћ.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas