Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
промо

Осмех на лице и без страха на сунце: Шта све треба да знате о правилној употреби заштите од сунца

Некада су зраци топлог сунца на нашој кожи баш оно што нам је потребно да се подсетимо колико су нам недостајали лагана одећа, дуге шетње и топле вечери на отвореном.

1653314880_woman-885402_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Уживање у топлим пролећним и летњим данима је потпуно безбрижно само уколико на прави начин заштитите своју и кожу својих најмилијих. Иако вишеструко корисни, сунчеви зраци могу бити немилосрдни према нашој кожи остављајући трагове који не само да доприносе бржем старењу, већ могу и на друге начине да је оштете.

Због тога су препарати за заштиту од сунца сјајан начин да својој кожи пружите оно што јој је потребно док уживате на отвореном.

Како да одаберете одговарајуће препарате за заштиту од сунца?

У мору различитих произвођача, састава, заштитних фактора и намена, знати који препарати су добар избор за вас није ни мало лако.

Циљ је да пронађете најефикаснију заштиту и идеално, да цена не буде превисока. Како је познато да ови производи нису међу најповољнијима, за куповину која ће вам се заиста исплатити посетите еПонуда сајт који доноси одличан преглед доступних производа, продаваца, али и омогућава вам да лако упоредите цене како бисте без грешке одабрали најисплативију опцију.

А ево на шта треба да обратите пажњу:

  • Намена производа

Када бирате заштиту од сунца важно је да се одлучите за производе намењене регији коју желите да заштитите. Одаберите одговарајући препарат за тело, али и неки који је намењен специјално за лице, као и за усне. Кожа на тим деловима тела је другачија, па су самим тим и састојци ових препарата, али и степен заштите који пружају прилагођени томе.

Такође, за малишане одаберите посебне производе намењене њима и њиховој осетљивој кожи.

  • Заштитни фактор

Одабир заштитног фактора, односно СПФ је важан да бисте обезбедили одговарајућу заштиту својој кожи. На почетку сезоне, препоручљиво је да кожу заштитите вишим фактором, што такође важи уколико имате светлију или осетљивију кожу.

Потражите креме које штите не само од УВБ, већ и од УВА зрачења, а њих можете препознати по томе што је на њима назанчено да штите од зрачења широког спектра или што поред СПФ имају и УВА ПФ.

Такође, обратите пажњу да нанесете довољно креме јер у супротном можете смањити учинковитост заштитног фактора.

  • Динамика и начин наношења

У зависности од врсте апарата коју преферирате, начин наношења се може разликовати. Због тога увек проучите упутство на паковању и придржавајте га се. Апарати за заштиту од сунца могу бити у облику креме, гела, пене или спреја. Неки од њих могу бити и у боји како бисте лакше водили рачуна о томе да сте покрили сваки део тела, а и забавнији су за малишане.

Требало би да средство за заштиту од сунца наносите најмање једном на сваких 1,5 до 2 х, а уколико се више знојите и често бришете пешкиром и чешће. Такође је важно да средство нанесете бар 30 минута пре излагања сунцу.

За употребу на мору или базену, потражите водоотпорна средства која се дуже задржавају на кожи уколико се излажете води, али је редовно мазање у интервалима не дужим од 2 х неопходно.

  • Употреба након отварања

Када одаберете палету производа која ће вам пружити оптималну заштиту, важно је и да сваки од њих правилно користите како бисте избегли ризике неадекватне примене.

Темељно премажите све делове тела, осим оних за које производ није намењен. Не заборавите да крему великодушно примените на рамена, нос, ушне шкољке, шаке, стопала, као и остале делове тела које често превидимо.

Такође, на амбалажи је ознака у виду симбола кутије са поклопце, унутар које је број и ознака М. Ово се односи на број месеци током којих се производ може користити након отварања. Узмите у обзир овај податак и не остављајте производе за следећу сезону уколико није предвиђено да могу толико да трају након отварања.

Како бисте избегли потренцијалне проблеме, искористите предности које доноси апотека онлине у којој можете пронаћи све што вам је потребно за уживање на сунцу уз бржу, лакшу и једноставнију куповину.

Корисни савети за безбрижно уживање на сунцу

Поред заштите у виду креме за заштиту од сунца, потрудите се да се облачите адекватно и да носите лагане, природне материјале који ће вам штитити кожу.

Обавезно заштитите главу, али и очи наочарима које имају заштиту од УВА и УВБ зрака. За шетње и уживање на отвореном, бирајте периоде када сунце није на свом врхунцу, па су рано јутро и касно поподне међу најбољим изборима.

Поред свега наведеног, без обзира на годишње доба, али лети посебно, водите рачуна да узимате довољне количине течности. Нека вам флашица са водом увек буде при руци и узимајте мале гутљаје како бисте утолили жеђ и имали довољно енергије за све што вам је потребно.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas