Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
расположење

Ове навике ЦРПЕ ВАШУ ЕНЕРГИЈУ: Направите нову ДНЕВНУ РУТИНУ

Некада смо на крају дана толико уморни, иако нам се на прву учини како ништа конкретно нисмо урадили.

1601895739_Depositphotos_169516518_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Међутим, ако мало пажљивије сагледате све обавезе у дану које сте завршили, схватићете да то уопће није мало и занемариво. Ситнице којем радите ментално и физички вас исцрпљују због чега се некада осећате уморно и једва чекате да се дан заврши. Неке обавезе не можете да прескочите, али сигурно можете обратити пажњу на неке лоше навике којих треба да се решите да бисте се опет осећали добро и одморно.

Прескачете вежбање

Редовно вежбање побољшава снагу и издржљивост, а ваш кардиоваскуларни систем чини учинковитијим. С обзиром на то да истраживања показују да је само 20 минута физичке активности три пута недлејно довољно да се осећате боље, након напорног дана одвојите бар мало времена за вежбање.

Прочитајте још: Оно што смо мислили о ЖУМАНЦЕТУ ЈЕ ПОГРЕШНО! Ево која је дневна ПРЕПОРУЧЕНА КОЛИЧИНА јаја

Не пијете довољно воде

Чак и ако сте тек мало дехидрирали ваш ниво енергије нагло пада. Недостатак воде узрокује смањење волумена крви, због чега је она гушћа, што утиче на рад срца које смањује брзину којом ваше мишиће и органе храни кисеоником и храњивим материјама.

Не конзумирате храну богату гвожђем

Пад нивоа гвожђа одговоран је за успореност, раздражљивост и пад концентрације.

Не можете да кажете ‘не’

Угађање другима често на наплату узима оно најдрагоцјеније – вашу енергију и срећу, а да буде горе, с временом постајете огорчени и љути. Вежбајте да кажете гласно и јасно ‘не’, испробајте то док сте сами у ауту или код куће јер ће вам, кад чујете себе, други пут бити лакше да то заиста некоме и кажете, без обзира на то о коме се ради.

Прочитајте још: Останимо ВИТАЛНИ и ЗДРАВИ: Ово су разлози због којих је важна ШЕТЊА након ОБРОКА

Стално проверавате телефон

Светло таблета, телефона или рачунара може пореметити природни биоритам вашег тела потискујући мелатонин, хормон који контролише циклусе сна и јаве. Осетљивост на дигитално светло варира од особе до особе, али генерално је добра идеја избегавати разноразна технолошка помагала два сата пре спавања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas