Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Ове врста ВОЋА садрже НАЈВИШЕ ШЕЋЕРА: Њих никако не смете конзумирати у великим количинама

Садрже више шећера него што мислите

1658831849_pexels-trang-doan-1128678.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Воће је неизоставни део избалансиране исхране јер садржи много хранљивих материја попут витамина, влакана, минерала.. Препоручљиво је воће јести сваки дан ради правилног функционисања црева, варења и регулације телесне тежине.

Али, и воће садржи шећер. Водите рачуна ако имате проблема са повишеним нивоом шећера у крви.

1. Манго

Један манго може садржати и до 45 грама шећера! То је проблем нарочито уколико желите да смршате. Препоручљиво је да поједете половину плода и да не претерујете са конзумацијом.

2. Грожђе

Једна шоља грожђа садржи 23 грама шећера. Иако је воћни шећер бољи од прерађеног, ипак је потребно припазити на његов унос.

Прочитајте још: Шта се све дешава у организму ако сваког дана попијете ЧАШУ ВОДЕ СА СОДОМ БИКАРБОНОМ: Добро обратите пажњу

3. Трешње

Сочне и слатке, трешње су многима омиљено воће. Међутим, једна шоља овог воћа може садржати и до 18 грама шећера. Када се испред вас нађе велика чинија трешања, најбоље би било да припазите колико ћете појести.

4. Крушка

Ближи нам се јесен, а са њим и сезона крушака. Кеушка средње величине може садржати и до 17 грама шећера. Зато би било најбоље да конзумирате једну дневно уколико желите да изгубите килограме.

5. Лубеница

Да ли сте знали да лубеница садржи исту количину шећера као и крушка осредње величине? Зато се трудите да ограничите унос овог воћа.

6. Смокве

Око 85 грама смокава садржи 13,8 грама шећера, односно две смокве средње величине имају око 16 грама шећера.

Прочитајте још: Најбољи ПРИРОДНИ ЛЕКОВИ ЗА ОПЕКОТИНЕ ОД СУНЦА, смириће вашу кожу одмах

7. Банане

Ово воће обилује шећером, па тако порција од 85 грама садржи 10, 1 грам шећера. Такође, банане су и изузетно калорично воће, па нису бас сјајан савезник ако желите да изгубите на тежини.

Бонус видео:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas